søndag den 30. marts 2014

Mageløst

Søndagen startede tåget og trist, og det tog lidt tid, før den endelig kom igennem - solen. Men da den først fik fat, så var det jo mageløst!
Vi fik overstået rengøringen i fællesskab, mens tågen stadig lå tung og tæt, så da det klarede op, var vi så klar til haven.
Bed for bed arbejder jeg mig igennem haven - i dag blev det hortensia- og rhodobedet, som fik tur, samt det smalle bed langs huset.
Hortensiabedet med allium imellem. Hortensiaerne ser ud til at have klaret frosten - krydser fortsat fingre! Hortensiabedet er brudt af en flisegang og afsluttet med en lille plads op ad et plankeværk med klatreroser. På pladsen pønser jeg på at få en stor krukke eller lign.

Jeg har én slags rhodoer i dette lille bed  - den er lilla og hedder "English Roseum", som bunddække er der hasselurt.Det smalle, tørre bed langs husmuren er også ret enkelt: hængepil og Sankt Hans Urt. Hængepilen bliver kraftigt beskåret hver vinter ellers bliver den alt for voldsom - desuden er grenene geniale til at binde kranse af ....

Sankt Hans Urt elsker jeg hele sæsonen, men især lige før knopperne springer ud - de er fantastisk smukke og meget brugbare i buketter.

2 kommentarer:

  1. Godt at solen kom frem hos jer, her skinnede den hele dagen. Det pynter at komme igennem bedene og det er klart dejligt at få sparket havesæsonen i gang. Sankt Hansurt er bare en genial staude med stor pynteværdi i bedene.

    SvarSlet
  2. Ja det er mageløst Frede, sikke en dag, og aftenen var lun:-))) Jeg er også vild med sankthansurt, og rhododendron, og hasselurt er skøn og og og:-D)))

    SvarSlet