lørdag den 15. september 2018

Midt i september

Her er ikke sket meget den sidste uges tid. Jeg har været syg, så projekterne har ligget lidt stille - og dog!


Der er sket lidt.

Før forkølelsen helt tog over, fik vi hentet min pavillon, som jeg har fået for at hente den. En femkantet åben sag, bygget af kraftigt rionet og tentonstål.

For at den kunne transporteres, skulle den skilles ad, og bondemanden med vinkelsliberen var guld værd!

Det var hårdt arbejde, og det kom til at koste både sved, blod og tårer. På et tidspunkt fik jeg taget i hovedet og slog hul, så blodet flød. Av! Heldigvis blev det kun til en lille flænge, som for længst er vokset sammen igen.


Den var svejset sammen rigtig mange steder, så arbejdet var lidt større end jeg troede. Pavillonen var dækket af klatreplanter - især tobakspibe, den befriede pigerne og jeg - sådan nogen 15 år gammel planter griber noget om sig!


Det tog et par timer at få den skilt ad, og så fik vi hjælp af et par stærke fyre til at få den båret ud af haven - ellers var vi vist aldrig kommet i mål.


Vi fik den læsset på en vogn, og heldigvis var der ikke ret langt hjem...


Vel hjemme blev taget svejset sammen igen med det samme, for at det ikke skulle trække skævt.


Og så er det hele sat lidt væk, for vi har ikke rigtig tid til at arbejde med den lige nu, hvor vi er ved at gøre klar til festivitas i anledningen af vores sølvbryllup. Men ih hvor jeg glæder mig til at få den op, jeg tror, det bliver et rigtigt fint element i haven.


Jeg er kommet videre med mit blå/lilla bed. Der er plantet sommerfuglebuske, syrener og stauder. I dag har jeg sået græsset på stien, så det begynder at tage form.


Jeg har plantet stauderne i grupper, for at få lidt større flader med hver farve. Det har jeg ikke gjort så meget i før, så det er jeg lidt spændt på. Der mangler stadig at blive fyldt huller ud, men lageret er ved at være brugt. Jeg skal have sået lidt her i efteråret, så bedet kan blive fyldt op på sigt. Måske må jeg satse på sommerblomster i hullerne næste år.


Til slut et billede af dahliaerne, som fortsat leverer så det er en lyst!

11 kommentarer:

 1. Hold da op ja det var noget af et projekt, det bliver spændende at se den sat op. Godt du havde god hjælp, den er ikke helt lille, tværtimod.

  SvarSlet
 2. Åh, det bliver fint med den pavillon! Vi drømmer om noget i den stil i forbindelse med vores køkkenhave (som lige skal anlægges ...). Så skal vi sidde derinde og se ud på grøntsager, blomster og i baggrunden vores udsigt mod nord. Jeg er spændt på at se hvor din pavillon skal stå :-)
  Fortsat god fornøjelse med sølvbryllupsforberedelserne!
  Kh Nana

  SvarSlet
 3. Det er altså bare en flot Pavillon, det var godt i fik den hjem. Det bliver spændende at se når i får den samlet.
  Selvom du har været syg så har du da alligevel nået en del :o)
  Masser af hilsner fra Linda

  SvarSlet
 4. Flot pavillon..det har været noget af et arbejde at få den hjem. Det bliver spændende og se hvor den skal stå i haven. Kh. Mie

  SvarSlet
 5. Det er spændende med dit blå/lilla bed. Der er da godt begyndt med sommerfuglebuske og syrener. Det er altid godt med buske til at give højde, navnlig om vinteren, hvor stauderne ikke ser ud af så meget.
  Pavillonen bliver flot at have stående i haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 6. Det er da også en ualmindelig flot pavillon du har fået dig der. Tillykke med den. Bliver spændende at se den når I har fået den sat op.
  God bedring. Jeg er ved at blive ramt af en forkølelse nu, den er endnu ikke brudt helt igennem, men luftvejene har været ru siden i går.

  SvarSlet
 7. Nøj, hvor ser den pavillon flot ud. Men sikken et helt enormt stort arbejde. Jeg glæder mig til at se billeder af den samlet - hos dig, altså.

  SvarSlet
 8. Det var et kæmpe stykke arbejde,men når din pavillon kommer på plads og blomster smyge sig op af den, bliver besværret nok sat i baggrunden. Spændende med dit nye bed. Hygge herfra

  SvarSlet
 9. Selv om du har været syg, er der da sket en del. Det bliver spændende med pavillonen, og det blå bed tegner godt:)

  SvarSlet
 10. What type of structure are you building in your yard? It almost looks like the shape of a house in wiring. Your garden is also turning out lovely! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  SvarSlet