tirsdag den 1. oktober 2019

Så blev den ged barberet

Hele sommeren har jeg ignoreret vores hæk. Jeg har slet ikke set den. Den har gjort et ihærdigt forsøg på at gøre sig bemærket ved at vokse og vokse og vokse. Men den har ikke haft held med sit foretagende. Den er blevet godt og grundigt ignoreret!
 

Grunden til, at jeg har ignoreret den, skal findes i, at jeg ikke har kunnet klippe den i år pga. mit sølle knæ. Og hækklipning er nu engang min dont. Normalt ikke noget problem - det er et arbejde, som næsten bærer lønnen i sig selv, fordi det altid pynter med en skarptskåret hæk. Bondemanden har ikke haft tid til at tage over - det har været et usædvanligt hektisk år derude i stald og mark.


Så allerede i forsommeren bestemte jeg mig for at ignorere den hæk. Jeg holdt op med at se den, simpelthen. Ikke noget med at ærgre mig over dens lodne statur og usoignerede udseende. Niksen biksen. Og det er lykkedes mig ganske godt - den har ikke generet mig. Bondemanden har flere gange sukket og sagt: 'Åh, den hæk trænger til at blive klippet'. Jeg har bare svaret med et skuldertræk og et: So be it! Ganske usædvanligt for mig!


Men nu er der sket ting og sager! Torsdag i sidste uge kom jeg sent hjem efter en lang dag på job, og selv om det var mørkt, var det jo ganske tydeligt! Hækken var blevet klippet! Manden og vores 3 piger havde hjulpet hinanden, og så var den ged barberet! Nu står den skarptskåret og danner igen en pæn ramme om haven (De havde oven i købet også slået græsset!). 💕💕💕 Sikke en skøn overraskelse!


Så jeg ignorerer ikke hækken længere! Jeg ser den hele tiden. Nu glæder jeg mig over, at stierne i haven er blevet bredere, at indkørslen står skarpt og at det igen er muligt at passere alle steder uden at blive våd. Og ih, hvor det pynter!

Men jeg er altså også glad for, at det lykkedes mig gennem hele sommeren at hoppe op og springe ned på den hæk og glæde mig over alt det i haven, som var fint - på trods! For selv om det har været en havesæson med et meget lille niveau af pasning, har jeg alligevel kunnet glæde mig stort over min have. Jeg har fokuseret noget mere på detaljerne fremfor de store linjer - og jeg har set forbi ukrudt og vildfarne græskanter. Det har været en skøn sommer i haven igen i år - anderledes, ja vel - men bestemt ikke dårlig.


Nu er efteråret over os, duften er ikke til at tage fejl af! 1. oktober siger kalenderen, vi skal til at rydde op, pakke ned og sammen. Havesæsonen går som regel ikke helt i hi hos mig, men jeg drosler bare lidt ned. Jeg plejer at arbejde i haven hele året, så mon ikke også det bliver sådan i år - i et eller andet omfang.

Og hvis ikke, så beslutter jeg mig bare for at ignorere det, som ikke bliver nået - og glæde mig over resten!

17 kommentarer:

 1. ih, sikke en familie at have, dejligt at komme hjem til..
  Jeg lukker nu heller ikke haven ned. Som dig drosler jeg bare ned. Mest fordi det jo er mørkt når man kommer hjem.
  Forhåbentlig er tilbage for fuld styrke til foråret.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig dejligt at komme hjem til! Det snigende mørke er lidt træls for sådan nogen havenørder som os ;-) Jeg håber også, jeg er i fuld vigør til foråret.

   Slet
 2. Hov, " er du tilbage for fuld styrke" skulle der ha stået.

  SvarSlet
 3. Godt at høre at du har formået at ignorere hæk og andet, det er flot klaret. Dejligt at du fik hjælp til hækken, mon ikke også du gør så meget for din familie, det fornemmer jeg, så du har fortjent lidt hjælp til haven, og det fik du heldigvis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er selv lidt forundret over, at jeg har kunnet ignorere den hæk - men det er gået fint. Det har og er sådan med en del ting pga. det knæ - og det med hækken er noget af det, som har været nemmest at se let på....

   Slet
 4. Dejlig familie. Jeg synes, det er vældigt flot, at du har kunnet ignorere hækken. Det kræver viljestyrke. Godt, at den var der, når nu den fysiske styrke tager tælling.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde....

   Slet
 5. Når enden er god er alting godt! Og sikken en dejlig overraskelse at komme hjem til. Men det er sandelig også godt at kunne fokusere på det positive, og der har du haft mulighed for at øve dig hele sommeren. Håber snart du er helt på højkant igen!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - det med at se positivt på tingene har jeg øvet mig meget på de sidste måneder. Jeg er ikke i mål på den udfordring endnu og nogen dage er nemmere end andre - men jeg tænker, det er sundt!

   Slet
 6. Ja tak til have hele året, tænk at skulle undvære den hele vinteren. Og nu får du et ekstra smukt syn med skarpe hække rundt i haven og det er jo en af fordelene ved at klippe så sent. Hvor var det sødt af din familie at overraske og glæde dig med hækklipning og hvor har det været godt at du har nydt sommeren og haven trods alt.
  Og så god bedring med dit knæ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - have er godt året rundt! Jeg kan altid finde noget at lave - det er ikke altid jeg er i stand til at gøre det, men lidt har også ret!

   Slet
 7. Sikke en dejlig overraskelse at komme hjem til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skønt - så kan man lidt igen!

   Slet
 8. Hej Åse. Sikke en skøn overraskelse, og hvor det dog pynter. Flot at du har været i stad til at ignorere hækken hele sommeren. Jeg håber, dit ben er ved at være i orden. Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne - det går fremad, men det er fortsat ikke godt med knæet, men det går den rigtige vej!

   Slet
 9. Jeg har tit fornemmet din viljestyrke og nu var det så hækken, det gik ud over :) Skøn overraskelse, nu kan du bruge dine sparsomme knæ-kræfter til at pusle lidt i drivhuset mm.
  God bedring med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver mest til at pusle :-) Men lidt ad gangen giver også noget, selvom jeg godt gad give den gas!

   Slet