fredag den 25. marts 2016

Vådt og gråt

Det er vådt og gråt derude i dag, men pyt, for jeg har lovet mig væk til bondemanden! Det betyder arbejde foran skærmen, vi skal have lavet hektaransøgning. En årlig tilbagevendende beskæftigelse, som absolut ikke er min kop te, men det lønner sig, bogstavlig talt. Det foregår med stor ærefrygt og bævende hjerte, det er ikke helt lige til og kræver læsning af paragrafer og vejledninger, men vi har altid gjort det selv, og det er da gået godt hidtil. Så på med vanten!

Heldigvis kan vi se disse fra kontorvinduet, og selvom det regner, er de jo i sig selv opmuntrende.I hønseskovbedet har påskeklokkerne (eller er det juleroser? Jeg kan ikke finde ud af det!) haft godt af det fine vejr, nu springer nu knopper ud, som ikke er skadet af frost og vind.
10 kommentarer:

 1. God arbejdslyst - flot I klarer det selv, så er de penge sparet. Fin udsigt der kan opmuntre lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth, det gik forbavsende let i år - det var ret enkelt, og der var god hjælp at hente på ministeriets hjemmeside, så vi tog også lige en måneds regnskab! Det drillede til gengæld uforholdsvis meget, men det gik dog op til sidst!

   Slet
 2. Jeg syntes at det er flot at I selv udfylder papirerne, det er en jungle og så snørklet, at det stort set kun er akademiker der kan læse det med "småt". Vi har opgivet, men det er dyrt at få gjort, hatten af for jer og godt at udnytte en regnvejrsdag med en god udsigt :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. De sidste par år er det blevet nemmere og nemmere, måske fordi vi efterhånden er blevet rutineret? Vore marker er ret enkle og uden de store forandringer - det hjælper alt sammen. I al fald gik det ret nemt i år, nu håber jeg bare, det er i orden!

   Slet
 3. Kære Frede. man kan sige at udsigten letter måske lidt på opgaven, men ja den er en svær en, for der må ikke gå noget forkert, så kan det gå galt. Vi har også brugt vores konsulenter til de opgaver, for opgaven er for vanskelig til at vi kan løse de opgaver, Lidt træls, men det er jo mange penge det drejer sig om, hvis der noget der ikke lige gøres rigtigt. Fortsat god påske og lad os håbe at vejret bliver bedre
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. De ansøgninger har ikke altid været nemme at gå til, men nu laver man elektronisk kontrol med det samme, og hvis der er nogle graverende fejl, kan man slet ikke indsende - det gør det lidt mere trygt. Vi har prøvet at bokse med ministeriet, heldigvis var det deres system, som havde lavet fejl - men det var lidt af en opgave at få den rettet. Vi tog konsulenten med ind over, men det endte med, at vi selv fik redt trådene ud.... regningen hang vi dog selv på, på trods af det var deres systemfejl - det var øv!

   Slet
 4. Hej Frede, ja det er jo en helt anden verden, med hektarstøtte osv. Men med kolorit udenfor vinduet og lovningen om skønne tider derude snart...hmm ja så kan det vel føles helt godt og tilfredstillende når opgaven er løst ?
  Tak for dine indlevende og trofaste kommentarer hos mig.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt, når det er gjort! I år gik det ret nemt og tog ikke så lang tid, så håber vi bare, det er rigtigt udfyldt (og ellers hører vi det jo nok...). Men nu er det til en side, så vi kan koncentrere os om det skønne forår! Jeg håber, I har nydt påsken i jeres skønne hus - og har holdt lidt fri - det er i al fald velfortjent!

   Slet
 5. Sikke et skønt udsyn...så er det nemmere at lave "kedelige opgaver" foran skærmen. Sådanne opgaver er altdi meget sjovere, når de er overstået :)

  Fortsat god påske.

  Knus

  SvarSlet
 6. Hej Frede.Der ser bare godt ud i din have............man kan bestem godt se at du har været over den.
  Og alt det med ansøgninger er sikkert et træls arbejde der bare skal overstås.
  Fortsat rigtig god påske Knus Jette

  SvarSlet