lørdag den 15. oktober 2016

Så kan jeg vel lære det!

Tænk, yndlingsstauden løvefod blomstrer her i oktober!
 
Dagens opgave var at få gravet de sidste iris op og gennemgravet hele bedet. Det sidste var noget af en øjenåbner! Jeg må erkende, at det var med god grund, at mine iris ikke har blomstret ret meget i år - hele bedet var så gennemgroet af rødder, så jeg aldrig har set noget lignende. Ligesom når man tømmer en krukke med en plante, som har overtaget hele krukken med sit rodnet. Hvert spadestik var en kvadratisk klump af rødder, hvor jorden skulle rystes ud.
 
Så kan jeg vel lære, at irisbede skal omlægges med jævne mellemrum......
 
Men nu er det gjort, der er gravet møg ned, og jeg venter lige på en sending jord fra bondemanden, så bedet kan blive ordentlig fyldt op igen.
 
Bagved bedet er der en pigstensbelægning, som afgrænsning til græsset. Oprindeligt en sti imellem nogen bede, jeg havde her - stien lavede jeg for godt 20 år siden. Nu er belægningen også blevet renset, fejet og kommet til værdighed igen.
 

Sådan er stenbelægning er nu slet ikke så tosset, hvis I spørger mig!
 
Faktisk er det slet ikke havevejr! Det blæser og regner, og det er kun fordi, der er læ i denne del af haven, at der er til at arbejde. Jeg har fortsat et par roser, som blomstrer, men kun Penny Lane her lod sig fotografere i blæsten.

10 kommentarer:

 1. Flot stenbelægning og den skal da helt klart frem i lyset. Godt du har lidt læ for jeg synes godt nok det er koldt når jeg skal rundt i haven og finde materialer eller på en lille kratluskertur. Lige nu står den på cacaopause.

  SvarSlet
  Svar
  1. Cacaopause er nu heller ikke så tosset! Jeg er også gået ind, indtil bondemanden kommer med den jord - er begyndt at håbe lidt på, at det ikke bliver i dag.... på den anden side, så skal jeg jo ud og rydde op alligevel, så jeg kan jo lige så godt blive færdig.

   Slet
 2. Jeg må tilstå, at jeg kun for en kort bemærkning har været i haven i dag, til gengæld har jeg gået en lang tur med hundene, det giver lidt motion.
  Din stenselægning er bare flot, godt du har lavet den for mange år siden, det har du gjort godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du tilbringer så mange timer i haven, så mon ikke det går med en dag uden! Det lyder nu også dejligt med en lang tur med hundene - så må I være blæst godt igennem. Jeg er også rigtig glad for den stenbelægning, derfor fik den også lov at blive, da der ikke længere skulle være sti, jeg synes, den fungerer ok som bedafgrænsning!

   Slet
 3. Godaften Frede.Superflot stenbelægning.........den er jeg helt vild med.
  Godt at du har fået gravet alle dine iris op,men et kæmpe arbejde.
  Smuk Penny Lane.Har lige opdaget et par knopper i min.Håber de når at springe ud.
  Og her stormer det også.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var godt at få bedet klar til at plante igen - jeg fik også kørt muld på her sidst på dagen, så nu mangler jeg bare det sjove: at plante, det må blive mandag. Det pynter altid at få gjort stenbelægningen ren og fejet - så står den smuk igen!

   Slet
 4. Du kan sætte "tjek" ved den opgave, det må være dejligt for det er nok ikke det sjoveste i haven at lave.
  Jeg siger som de andre at WAUW for en pigstensti, det der bare godt ud. Og det har vel også kostet "blod,sved og tårer" at rengøre den så fint.
  Klap dig selv på skulderen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Faktisk kan jeg godt lide den slags arbejde, hvor der skal knokles igennem, og jeg kan se, hvor langt jeg kommer! Men det er stadigvæk dejligt, at den nu kan tjekkes af! Pigstensbelægningen var overraskende nem at gøre ren, det tog ikke lang tid - så hverken blod, sved eller tårer!

   Slet
 5. Jeg bliver da helt spændt på om mine Løvefod i sommerhushaven også tager en reprise - skal derop et par dage her i efterårsferien. Løvefod er også en af mine yndlingsstauder - specielt er den så flot sammen med de gamle blå iris sibirica og andre blålilla stauder og løgplanter.
  Begge stauder skal helt sikkert med i vores nye gadehaver i byens bede.
  Det er så flot med dit have af blå iris - men jeg kan godt se at det bliver lidt "ensartet grønt" efter blomstringen. Jeg har kun Iris Sib. blandet ind mellem andre stauder hvor bladtuerne giver god visuel struktur resten af sæsonen. Måske man skulle forsøge sig med et hav af iris en dag - jeg er fristet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun en enkelt løvefod, som beærer med et besøg, men hvilket besøg! Ja både iris og løvefoden er skønne stauder - jeg er spændt på om mit nye bed med to årstider og to farvetemaer kommer til at fungere - det får i al fald et forsøg! Jeg kan afsløre at der kommer løvefod i det nye bed også! jeg kan ikke lade være!

   Slet