mandag den 26. marts 2018

Lange arme

Dagens havearbejde har givet lange arme og møre muskler. Man mærker, det er først på sæsonen. Men trods ømme muskler har det været en skøn dag derude. Jeg startede i drivhuset i morges.


Der blev plantet nye løgblomster i potterne - tulipaner, vibeæg og perlehyacinter.


Hyacinterne er lige ved at springe ud.


Perlehyacinterne har lidt vej igen, men de er begyndt at vise farve.


Men den egentlige grund til besøget i drivhuset var disse, som på billedet blev sat til forspiring engang i februar. Nu var de fine med mange mørklilla spirer, så de blev plantet i dag.


I forhold til sidste år er der dobbelt op på antallet af kartoffelspande, nemlig 2! Så skal de bare stå her og hygge sig, indtil vi forhåbentlig kan få tidlige kartofler på et tidspunkt. Sidste år var det en gevaldig succes, jeg regner med en gentagelse (og jeg skal nok tage dem ind hen over påske, hvis der kommer frost).

Men indtil videre har jeg jo ikke vist noget, som kunne give lange arme og møre muskler - men det kommer her!


Jeg har luget under den nye hæk. Her er jeg næsten ved vejs ende på indersiden - og ja, der var lige så grønt herinde som på ydersiden.


Og tænk så dukkede konfirmanden pludselig op og spurgte om, hun skulle hjælpe, og så skal jeg ellers love for, at det gik over stok og sten! Begge sider er nu luget, og vi har kørt 10 trillebøre ukrudt væk.

På dette tidspunkt kunne det mærkes i fingre og hænder, derfor måtte jeg i gang med noget andet end lugning. Det blev til gravning.


Da jeg etablerede min køkkenhave ved drivhuset sidste år, lavede jeg en smal græssti langs gavlen. Men det har vist sig, at den er besværlig at slå med plæneklipperen, så den skulle graves om og inddrages i den bittelille køkkenhave.


Så er der gravet. Der skal være en smal jordsti og grønne asparges til højre langs gavlen og helt ud til græsstien.


Dagens sidste opgave blev at rive noget mere af plænen - den tages i etaper. Nu blev det smukt solskin, så det var skønt at arbejde sig igennem græsset og grenene fra både hængebirken og vandgranen.


I morgen bliver det kun til en halv dag i haven. Hytten skal gøres rent, for der er folk, som har meldt deres ankomst på onsdag, hvor bondemanden fylder rundt. Egentlig var det meningen, at det ikke skulle markeres (vi har 2 andre store fester i år), men nu ser det ud til, at der alligevel skal ske lidt.

6 kommentarer:

 1. Sikken du har knoklet på din første fridag i påsken, det er måske meget godt med gæster i morgen, så dine muskler kan komme til kræfter igen :)
  Tillykke med bondemandens runde dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg skal nu også lidt i haven i dag, men skal vist tage det lidt mere roligt. Men hvor er det godt at komme i gang.

   Slet
 2. Hvilken flid... Forhåbentlig har du laaange ærmer i festtøjet (tillykke)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må se, om jeg kan finde noget, som langt nok :-)

   Slet
 3. Hvor dejligt der ser ud i dit drivhus, plads til hygge og det hele. Vores er bare et "stuv-væk-sted" for planter.
  Et ordentligt stykke arbejde I fik lavet i dag - så er havesæsonen da sparket i gang.

  Tillykke med bondemanden og hyg jer hen over påsken.
  /Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder mit drivhus rigtig meget - og indtil videre er der plads til det hele. Senere på sæsonen kommer det til at knibe med pynten, men så er der så meget andet!

   Slet