lørdag den 20. februar 2016

Regnvejr og forberedelser til fest

I dag er ungerne udlånt, det bliver dog ikke til havearbejde, for der er vådt og koldt derude. I stedet er jeg gået i gang med at kokkerere til forårets store fest: konfirmationen. Jeg begynder med slutningen, dvs. skrub-af-maden. Vi skal have tapas, så jeg har i dag bagt mini pizzasnegle, gorganzola snegle og herunder spinattasker!


De kommer i fryseren, så er vi ligesom begyndt! Jeg regner med, at jeg derved 'tjener' lidt tid til haven, når foråret melder sin ankomst for alvor!

Lækkerierne skulle jo bage i ovnen ind imellem, og da kom jeg tilfældigvis (det var slet ikke, fordi jeg på FB så, at de holder fragtfrie dage i weekenden...) forbi Staudestedets hjemmeside. Klikfingeren fik lidt travlt - der er altid noget, som frister, ikke?

11 kommentarer:

 1. Jo det er der, den klikfinger har travlt. Men du har klaret bagning ind i mellem, det ser fint ud.

  SvarSlet
 2. Kære Frede. Det kaldes at være i god tid :-)Det var sørme godt du havde dette indlæg på... Jeg har slet ikke tænkt på skrub af mad.... til juniors konfirmation! Må i gang med at tænke på noget lidt praktisk, som kan komme i fryseren.. :-) Det ser superlækkert ud, hvor skal I holde konfirmation? God arbejdslyst. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal spise i et lille lokalt forsamlingshus ikke ret langt her fra, og derefter kører vi hjem og får kaffe. Det er et kompromis, for manden ville gerne have det hele herhjemme, men jeg synes, der er for meget, som skal flyttes ud af stuen, for at få plads til spisende gæster - desuden er der ikke rigtig nogen steder at gå hen bagefter, hvis det er dårligt vejr. For slet ikke at tale om alt det service, fade, skåle og ta'-tøj, som jeg skulle ud og låne/leje - foruden borde og stole! Hva' med jer? Hvornår skal I holde det og hvor?

   Slet
  2. Kære Frede. Hvor jeg dog forstår dig! Vi have konfirmation allerede d. 17.4. Så det med at være i et telt i april, er ikke helt nemt, derfor er jeg i gang med at male HELE underetagen i stuehuset, rydder op og smider ud, så her kan blive fint. For vi skal være hjemme, det er meget belejligt når man har robotter der malker køerne, så kan bonden lige smutte hvis der kommer en alarm.. Det er sikkert dejligt bagefter, men lige nu kræver det selvdisciplin, at holde fanen højt og blive ved med at arbejde. Så jeg prøver at planlægge og være i god tid for ikke at blive for stresset, som du jo også er lidt bange for.. Men der skal også være tid til det sjove i haven :-) Kærligst Merete

   Slet
 3. Kære Frede. hvad der kan komme af vejen kan man lige så godt få af vejen, det plejer ofte alligevel at blive travlt op til dagen, så er den del væk - done tegnet kan blive sat - og det er dejligt. En mindre ting at tænke på.
  Staudestedet ... mmm .... der må jeg vist heller komme forbi men må vist hellere plaste den finger fast eller gøre noget ved den for det kan kun blive for meget når der er fragtfri...
  Men det ser lækkert ud med tapas, husk at forsegle indpakningen godt ellers kan det jo måske gå galt - det ville det her - mus ville let kunne komme til at prøvesmage op til flere gange :-) 'fortsat god aften
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forsøger at være på forkant med især maden, for jeg synes, mad er svært, og så stresser det mig! Jeg skal såmænd nok blive stresset nok op til, men det bliver ikke over den mad, som nu ligger i fryseren :-)

   Slet
 4. Hvor er det dejligt at være igang med forberedelserne til konfirmationen. Egentlig burde vi alle holde konfirmation hvert år, for det er nemlig helt utroligt hvor man kan gå i selvsving over sådan en begivenhed. Husker tydeligt hvordan vi fik malet både havemøbler og garageporte, der blev ryddet op og gjort rent allevegne, og ungerne hjalp frivilligt til :-) Og så kunne vi tage den lidt med ro om sommeren.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik gjort meget i efteråret allerede - foråret er jo ikke tidspunktet, hvor bondemanden har mest tid. Men jeg har nu set mindst ét sted, som skal males - jeg syntes ikke, det trængte i efteråret, men jeg er blevet klogere! Ja, det bliver skønt at holde fest for datteren - de bliver så hurtigt store!

   Slet
 5. Hvor må det være skønt at have det til en side. Jeg har slet ikke disciplinen til at være i god tid med den slags. Og tror jeg som Kirsten ville prøvesmage med jævne mellemrum, for de ser lækre ud, og en god hapser:-)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis ikke jeg gør det nu, ville jeg være nødt til at købe mig fra det, for kommer vi tættere på, vil jeg slet ikke kunne overskue noget som helst med mad! Til gengæld glæder jeg mig til at pynte med blomster og dække bord - dér er mit fokus, og det, synes jeg, er sjovt!

   Slet