tirsdag den 16. maj 2017

Regntåger og frodighed

Haven er nærmest hyldet i regntåger i dag - det er meget fugtigt og indbyder ikke til en masse havearbejde. Jeg har alligevel været en tur rundt i haven med kameraet, for planterne suger fugten til sig og ser ret så veltilpasse og frodige ud.


De dobbelte tulipaner i spanden ved drivhuset er stadig smukke, selvom de er ved at være færdige for i år. Selv i deres forfald er de skønne.


De har gjort det godt og er blevet stornydt her ved indgangen til drivhuset.


Hostaene under egetræet er ved at rulle sig ud og gøre klar til sommer - der er sket meget på kort tid.


Ravenswing står fint i det nye staudebed, men hænger lidt med hovedet i regnen. Den er let og luftig i udtrykket - den kan jeg li'.


I det hele taget vokser det godt i det nye staudebed - også ukrudtet....


Magnoliaen bag pergolaen er ved at takke af - trods frostskader har den været imponerende smuk og blomsterrig.


I drivhuset er der tomatskov - man kan næsten se fra dag til dag, at de vokser. Jeg har plantet tagetes i krukkerne hos tomaterne og et par salatplanter - og det gror med lynets hast alt sammen. Der er 11 tomatplanter i 9 forskellige sorter.

Nogen af udplantningsplanterne er ved at være klar til at komme i bedene - afhærdet og pænt store. Der skal dog lige luges, før de bliver plantet.

Det er lige godt utroligt, som ukrudtet absolut vil vokse nøjagtigt lige så frodigt og godt som resten af haven....

8 kommentarer:

 1. Hvor ser det nye staudebed allerede flot ud! Jeg bliver ofte overrasket over hvor hurtigt det går for planter at vokse til :-) (At det også gælder ukrudtet er en anden, mere kedelig sag ;-)) Jeres have ser i det hele taget meget smuk ud. Den ligner sådan en rigtig landbohave som jeg ønsker mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også imponeret over nogen af stauderne - de er blevet meget store. Jeg flyttede en del rundt i stauderne i bedet i efteråret, og jeg har fuldstændig mistet overblikket over, hvad der er hvor. Jeg håber, flytteriet har gjort bedet bedre, det vil jo vise sig i løbet af denne sæson!

   Slet
 2. Ja hvor det gror både det gode og det knap så gode. Det ser fint ud nu, og planterne er glade, selvom de hænger lidt med hovedet. Min Ravenswing er ikke i blomst endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, planterne kan lide sådan en dag med stille regn - her har vi ikke haft blæst. Mine Ravenswing var der bare pludselig, havde slet ikke set, de var på vej!

   Slet
 3. Dejligt staudebed og stort, så der virkeligt er plads til at "lege" med planterne.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, bedet fungerer lidt bedre i år - småjusteringer er der jo altid, det er jo en del af det sjove - bare grundideen er på plads. Snart springer der flere staude ud - de står med store knopper - glæder mig!

   Slet
 4. Hej Frede, haven ser så smuk og frisk ud i regnen. Øjjj det er et stort staudebed du er altså imponerende dygtig til at få sat planterne sammen og holde den store have.
  Jeg er da helt vild med de dobbelte tulipaner, hvor er de smukke.
  Ja og det hele det gror så flot nu, også ukrudtet :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dobbelte tulipan hedder 'Aveyron', for en gangs skyld kunne jeg finde den i mine optegnelser... Tak for dine fine ord, jeg er ikke helt sikker på, de er helt fortjente - billeder er taknemmelige, ved du!

   Slet