søndag den 12. februar 2017

Forår i februar


Vinden bider, og haven er pakket ind i sne og frost, men inde i vindueskarmen er der en lille smule forår i februar. Jeg har taget kvædegrene ind - og det har jeg ikke fortrudt! Nu står de der med de sart lyserøde blomster og indgyder mig håb. Håb om forår.


Men der er også noget at glæde sig over i haven. Som nu i går da solen skinnede - så er det godt at komme ud.


Pigstenstien får et nyt udtryk i sneen


Selvom der er kommet pude på kyssebænken, indbyder den ikke til at sætte sig


Min iris er sat i stå, men den venter tålmodigt på mildere vinde


Klatrehortensiaen er blevet pyntet med iskjole


Glaserede blomsterstande


Og inde er også magnoliagrenene ved at springe ud - det varer ikke længe!

8 kommentarer:

 1. Jeg venter stadig på, at mine grene af rhododendron skal springe ud, de blev knækket af under beskæring. Måske skal jeg tage en kvædegren ind i mellemtiden.Solen prøver at trænge gennem skyerne her hos os nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig prøvet at tage rhododendron ind - det skulle måske prøves. Det er første gang jeg prøver med kvæden - fik ideen af Nana - men det er absolut ikke sidste, de er godt nok fine!

   Slet
 2. Sikke meget sne i har, her har vi slet ikke noget. Fremdrevne grene er en stor glæde, de blomstrende grene får meget mere opmærksomhed i en vase i stuen på denne årstid, end når det hele eksploderer i haven på en gang.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med blomstrende grene lige nu - det er lidt sjovt at farven på kvædeblomsterne herinde er noget anderledes end i haven. Ja, vi har haft sne, nu er den på retur, mon ikke det er slut for i år så? Det håber jeg!

   Slet
 3. Solen forsøger også at titte igennem her i dag, det lykkes desværre ikke rigtig.
  Har lige læst vejrudsigten; det skulle blive plusgrader i løbet af ugen...men desværre også regn og gråt vejr...så er det skisme lige før jeg foretrækker det vejr vi har lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til plusgrader! Hvis bare jeg kan slippe for regn, så jeg kan komme i haven her i min vinterferie. Jeg har stadig et stykke vej i mit lugeprojekt omkring drivhuset...

   Slet
 4. Hej Frede.
  Hold nu op, det ser fantastisk ud med den iskjole hortensiaen har iklædt sig i dagens anledning. De kan bare noget med skønhed, de hortensia.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Iskjolen er opstået ved hjælp af en utæthed i tagrenden lige ovenover - det er ret fint!

   Slet