lørdag den 8. juli 2017

Der er noget, jeg har forsømt

Overskriften går ikke så meget på, at min have har været lidt forsømt - for det har den, men mere på at jeg har forsømt at vise jer her på bloggen, hvordan det går med mit nyeste bed: flammebedet - også kaldet to-i-en-bedet, fordi sæsonen i bedet starter med de blå iris - lige nu gemt bag de høje stauder.


Bedet blev etableret sidste efterår, og det var lidt af en kovending for mig at indføre et gult/rødt/orange bed, for det har ikke været farver, som jeg har dyrket overhovedet. Men ideen voksede i mit hoved, og nu bliver den prøvet af.
 


Stauderne står fortsat med god afstand og der er plads til mere, men nu er flere af dem begyndt at blomstre, og de er næsten alle nye bekendtskaber. Jeg havde fredløs, dagliljer og gyldenris fra det gamle staudebed - resten har jeg købt på plantemarkeder, privat og byttet mig til. På CPH Garden købte jeg en gul røllike og en nøkketunge, som også er kommet i bedet.


Denne solbrud har en smuk rød farve.


Denne fine sag med den gule kant ved jeg ikke, hvad hedder. Er det mon også en solbrud?


Den første solsikke er sprunget ud - den har en smuk rustrød/mørk orange farve.

Når jeg lærer de forskellige stauder at kende, bliver der nok flyttet rundt på dem og suppleret med flere. Lige nu tænker jeg, der mangler noget orange, men det bliver spændende at følge bedet hen over sommeren.

Dagen i dag er blevet brugt i haven, hvor jeg nåede at komme igennem det hvide bed og 4 mindre bede, så det går stille og roligt fremad.

Lige et spørgsmål til rosenfolket: Min lykkefund er over sin primetime, jeg nyder den dog fortsat. Jeg kom til at tænke på, om man deadheader den også? Hvad gør I andre?

17 kommentarer:

 1. Tror det er en kokarde blomst du har med den gule kant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - den kender jeg slet ikke - er den mon én, jeg har fået hos dig? Jeg glemmer sådan noget, desværre.

   Slet
  2. Den kommer ikke fra mig, har kun en lille en, som jeg købte i Nørup sidste år.

   Slet
 2. Enig med Vivi. Jeg deadheader ikke Lykkefund, den er for højt oppe, sådan er det nok for de fleste.
  Du kan få orange dagliljer til dit flammebed. Du ved forhåbentlig godt, at du skal passe på gyldenris og fredløs, de er ikke til at slippe af med igen, hvis de først får fat. Jeg har en orange solbrud, som er ret flot. Der er også Rudbeckia, inden længe viser jeg dem på min blog, men de skal lige springe ud først.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lader lykkefund være så :-) Jeg tror nok, der er orange dagliljer der, men orange solbrud og rudbeckia lyder som noget, der kunne være fint - tak! Ja, jeg kender gyldenris og fredløs - har haft dem i det gamle staudebed for ever. De bliver behandlet med hård hånd og er trofaste alligevel ;-)

   Slet
 3. Lækre farver du har i flammebedet. Man har jo et standpunkt til man tager et nyt :-). Jeg svor også engang, at røde og gule farver ikke kom ind i haven. Nu har jeg et gult bed og jeg er så glad for det. Derudover har jeg et bed med georginer i pangfarver i køkkenhaven. Jeg går også og overvejer et bed i de rødlige nuancer. God weekend til dig. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo det, der er så skønt med haven - man udvikler sig og prøver nyt og ændrer meninger undervejs. Gul skal holdes på et minimum - også i mit flammebed, det er bare ikke mig - men fint i små mængder i bedet!

   Slet
 4. Lækker Solbrud...har du mon et navn på den? De gule og orange ville jeg nødig undvære i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den solbrud er så fin, den er jeg også glad for. Jeg ved desværre ikke, hvad den hedder. Tænk om jeg fik det på samme måde med de farver!

   Slet
 5. Sikke et skønt bed med flotte farver. Der er en Kokardeblomst. Jeg har Martagonliljer i en varm rød farve for at det giver godt modspil mellem orange og gul. Har du nogen Liljer i bedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er liljer i bedet. Nogen jeg købte til havefestivalen sidste år, men jeg husker ikke, hvilken farve de er ud over, at de passer ind i bedet her.... Så det bliver spændende at se, de er på vej.

   Slet
 6. En af mine yndlinge er Montbretia, som blomstrer sent på sæsonen med rød-orange blomster i massevis. Smuk og elegant og nem, hvis ikke lige den forsvinder i en kold vinter. Prøv den!

  Held og lykke med det hele!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Ulla. Montbretia er bare så fin, men den trives bare slet ikke her hos mig, desværre. Jeg har forsøgt mange gange, men det vil ikke lykkes.

   Slet
 7. Åh, jeg havde sådan et gul-rødt-oragne staudebed i min have da vi for nogle år siden boede i Lyngby. Jeg tror aldrig jeg har haft mere glæde af et bed. Det blomstrer længe, man kan plukke buketter, man bliver glad af farverne ... Jeg havde faktisk også kokardeblomst som jeg kender fra min mormors have. Jeg tror du bliver alvorligt glad for det bed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, du kan have ret i, at jeg bliver rigtig glad for det bed. Kokadeblomst kender jeg slet ikke, men den er fin.

   Slet
 8. Hej Frede.Jeg kan rigtig godt lide dit flammebed.Og de små stensti rundt om ser rigtig godt ud.Har heller ikke den store erfaring med de farver.Men er glad for mir hvid/gule bed.
  Dine planter skal nok brede sig.Synes selv at mine bed er meget frodige i år.
  Rigtig dejlig aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de skal nok brede sig - bliver ofte forundret over, hvor hurtigt det går med at etablere noget nyt. Jeg tror også, jeg bliver glad for mit nye bed - det er sjovt at lære nyt!

   Slet