lørdag den 20. april 2019

Min lille skærehave

For et par uger siden vandt jeg på Instagram hos #Plante_liv en konkurrence om en fin, lille æske med frø til en skærehave. I dag har jeg fået tilsået mit bed.


Mit skærebed er blevet placeret i mit planteskolebed, som efter sidste års projekter med nye bede både her og der, er ved at være noget bart. Alle stauder er flyttet ned i spidsen af bedet, så der er blevet plads til at så. Bedet fik en omgang kompost og blev løsnet med en greb, og så blev der sået.


Der er blevet sået gulerodsblomst, kornblomst mix og sort, hareøre, cremefarvede morgenfruer og jomfru i det grønne. Samtidig har jeg forspiret 2 farver zinnia, dem har jeg ikke umiddelbart plads til her, men jeg må finde et sted til dem senere.


Jeg har markeret rillerne med sand, for så ved jeg præcist, hvor jeg skal forvente at se spirer. De fleste af frøene stammer fra den fine æske, resten havde jeg selv købt.

Nu er det bare at vente, så sker der små mirakler!

Det var varmt at arbejde i haven i dag. Ud over at lave skærehave fik jeg ordnet et lille skovagtigt hjørne med bregner, anemoner, juleroser og liljekonvaler. Desuden fik jeg sået græs på de stier, som mangler at blive etableret og på den store bare plet i græsplænen, hvor sidste års tørke har sat sine spor. Sidst, men ikke mindst, blev jeg færdig med at luge i det nye staudebed.


Nu sænker roen sig over have og hus, i morgen fejres påsken, og havearbejdet er lagt på hylden.

6 kommentarer:

 1. Du har også fortjent en fridag, du har godt nok været flittig i dag. Nu sår jeg jo ikke, men det er snart at lægge sand der hvor frøene helst skal komme op.
  God fejring af påskedagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver fridag fra havearbejde, men jeg tænker, dagen bliver tilbragt i haven uanset :-)

   Slet
 2. Smart måde at markere såede rækker på. Det kan ellers være lidt lumsk, især hvis solsort eller skaderne snupper markeringspindene. Bliver sandet ikke vasket ned, hvis altså vi får regnvejr?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Joh, du kan godt have ret i det med regnvejret og sandet - især fordi vores jord er så sandet i forvejen - i dag kommer vandingsmaskinen forbi, så må det jo komme an på en prøve! Jeg har gjort det før, det med sandet - da fungerede det rimeligt, så jeg håber!

   Slet
 3. De må blive flotte, dine blomster, med sådan en god forberedelse af jorden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg, men der er vist ingen garantier ;-)

   Slet