mandag den 23. maj 2016

Redningsaktion

For sent har jeg opdaget, at de buskbom jeg flyttede i efteråret og her i det tidlige forår, har manglet vand. De er meget lidt kønne lige nu. Jeg har vandet dem de seneste dage, og der er også kommet regn, så jeg håber, de kommer sig. Den lille hæk ved kyssebænken er nok den, som har det værst - jeg tvivler på, den lader sig redde. Nu har jeg klippet den, gødet og vandet grundigt - jeg må være flittig med at vande i den kommende tid, og så krydser jeg ellers fingre!

 
 
Mine allium er begyndt springe ud - de er bare så fine. Jeg er spændt på dem, jeg har sat i det nye staudebed - de er lyserøde, og det varer ikke længe, før også de springer ud.
 
 Her er det allium i bedet ved vejen


 
 
 De mange akelejer under magnolien er også lige på nippet til at springe ud
 
'English roseum' - den anden af mine 2 typer rhodoer - lige nu er den på sit smukkeste stadie, synes jeg - fantastisk opbygning af blomsten
 
Vi nåede op på 23 mm i løbet af weekenden, så nu kan vi lidt igen.


6 kommentarer:

 1. Nøj hvor er I heldige, jeg tror, der er nogle der er misundelige på alt jeres vand, håber så det kan redde din buskbom. Du har helt ret i, at rhodoer i knop er fantastiske.

  SvarSlet
 2. Kære Frede. Det sker jo at vi vander enten for lidt eller for meget.. Så har vi undskyldningen for at vi kan købe lidt nyt :-) Også regn her i går. Vi havde grill hygge under den overdækkede terrasse, men sommerregnen trommede... Tak for fantastiske blomster vitaminer, de er smukke både akelejer, Allium og Rhododendron. Pøj med dine buskbom. Kærligst Merete

  SvarSlet
 3. Åh hvor ærgerligt hvis dine buksbom ikke klarer det, jeg krydser fingre. Hvor sjovt at du har en kyssebænk, vi har en kærestebænk.
  Ja, rhodoer i knop er bare så flotte.

  SvarSlet
 4. Hej Frede.
  Ja de der buksbom er nogle tavse kusiner, man ser dem ikke i god tid, og lige pludselig er de smuttet fra en. Giv dem en chance, de er egentlig rimeligt hårdføre. Smuk dybdevirkning på billede 2, alium imod det grønne er en sikker kombination.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 5. Rhodoer der er ved at springe ud er så flotte. Holder meget af den del af deres udspring.
  Øv med dine buksbom, håber at redningsaktionen hjælper.
  Allium er flotte og det ligner som om der svæver små bolde over bedet.
  dejligt med vand, vi har også fået noget de sidste to dage.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Jeg har en clematis, der hænger gevaldigt, så den fik en ordentlig omgang vand i dag...og det får den også de næste par dage. Overvejer faktisk at grave et lille drænrør ned til dens rødder, så vandet løber det rigtige sted hen.
  Dejlige billeder fra din have.

  SvarSlet