lørdag den 22. marts 2014

Indenfor murene

Lidt indtryk fra klosteret, som ikke er forårsrelateret :-)
 
 
 

 

 

 

 


Under vort besøg boede vi i klosterets gæstefløj, hvor vi havde vor egen spise- og samlingssal.

I løbet af ugen deltog vi både i en morgenbøn, en aftenbøn og en messe i kirken - vi spiste sammen med brødrene i deres spisesal en enkelt gang, og vi fik en rundvisning på klosteret - men størst indtryk gjorde dog den aften, hvor vi havde inviteret nogle brødre på dansk kaffebord og samtale. Eleverne sad i grupper af 4 og snakkede med hver deres munk - her blev alverdens fordomme gjort til skamme, og samtalerne var præget af stor åbenhed, og der blev både grinet og grædt!

10 kommentarer:

 1. Det lyder som en stor og intens oplevelse. Hvor dejligt at jeres elever fik den mulighed. Velkommen hjem igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Bettinna. Ja, det er virkelig en oplevelse for os alle - dejligt at se unge mennesker reflektere lidt over tilværelsen og de valg, de foretager sig - og især deres respekt for andre menneskers valg.

   Slet
 2. Frede altså sikke en tur, billederne udenfor klosteret er helt igennem fantastiske, og indenfor skønne, holder usigeligt af sådanne historiske majestætiske udtryk i bygningerne, og at høre din fortælling, får næsten tårer i øjnene af glæde. Tak fordi du deler oplevelserne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et fantastisk univers, og en stor oplevelse. Det er utroligt dejligt at kunne være med til at åbne unge menneskers øjne en smule - og ens egne ;-)

   Slet
 3. Det lyder til at I har haft en uforglemmelig og fantastisk tur. Det er flotte billeder.
  Ha en dejlig aften
  Laleh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og dejlig aften til dig også, Laleh! Ja det er en once in a lifetime - oplevelse for vores elever - vi lærere gentager turen med jævne mellemrum, men oplevelserne er store hver gang.

   Slet
 4. Hvor kunne jeg ønske mig at man både havde tid og råd til at bygge sådan i dag, det er så flot. Er sikker på at elevene får en tor oplevelse og også en form for dannelse med hjem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det rette ord - dannelse! Nemlig.

   Slet
 5. Hej Frede sikke fantastiske billeder af klostret og hvor må det have været en stor oplevelses for de unge. Jeg tænkte det sætter det lidt i relief til de ture man hører om til Sunny Beach. Jeg tror sådan en tur I har været på sætter sine spor, på en god måde.

  SvarSlet
 6. Der er en del af vore "gamle" elever, som tager familien med derned, når de alligevel kører sydpå i sommerferien, fordi de synes, resten af familien skal opleve klosteret - det siger alligevel noget om de spor, besøget sætter hos de unge, synes jeg.

  SvarSlet