søndag den 2. september 2018

Sensommer

Sikke et helt forrygende september-søndags vejr det har været i dag! Jeg har kun været i haven for at nyde - til gengæld ad flere omgange!


I kanten af skoven er disse dukket op. De er noget så smukke, og sådan flankeret af friske skvalderkål pynter de vældig i septemberhaven.


Hver gang jeg går i haven, glæder jeg mig over, at jeg ikke længere kun har et hvidt bed, men at jeg nu har en hel hvid 'afdeling'.


Nogen af mine roser har haft det svært i år - der iblandt 'Jacques Cartier' - men den tager da revanche nu med masser af fine roser og friskt løv.


Ved drivhuset står denne stolte kavaler - og den er god nok! Det er en fyldt type, som er meget smuk.


Ved siden af står dahliaerne. De har indhentet det tabte og står nu med masser af blomster i den rigtige størrelse.

Og tænk! Jeg har fået en sommerfuglebusk, som har overlevet vinteren - det er ikke lykkedes i mange år. Nu har jeg købt 2 til, som skal stå i et nyt bed. Forhåbentlig lykkes de også, for det er en dejlig busk.


Det bugner med paradisæbler, min store busk har et rødligt skær i disse dag. Det er med at nyde synet, før fuglene beslutter sig for at sætte dem til livs.

Dagen i dag er blevet brugt på planlægning af næste fest i huset - de sidste ting skulle på plads, før vi kan sende invitationer ud. Der er nu noget over den der forventningens glæde!

8 kommentarer:

 1. Det har ganske rigtigt været et forrygende septembervejr i dag, og så dejlige sensommerblomster du har. Tillykke med at sommerfuglebusken har klaret sig - og held og lykke med de nye.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været så dejligt i dag, mildt og godt. Og meget smukt med det lave lys.

   Slet
 2. Vejret var bedre hos os i går, vi har haft skyer her det meste af dagen. Den sommerfuglebusk du fik af mig, overlevede den heller ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, sommerfuglebusken fra dig overlevede, den er bare lille bitte - håber, den vokser sig større næste år, når den er blev vænnet fra den samsøske muld :-)

   Slet
 3. Vejret har godt nok vist sig fra den gode side her de første par dage af september.
  En hel hvid afdeling må være fint, de hvide blomster lyser så fint om især om aftenen.
  Flot Stolt Kavaler :-)
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 4. Din hvide afdeling ser smukt ud. Jeg har lige købt nogle hvide plox, som vores lille købmand havde på tilbud, jeg har også lavet en samling af hvide planter. Sommerfugle-buske er bare så smukke, jeg er især vild med den hvide. Jeg tror mange haver oplever at nogle af blomsterne lige med et tager revanche og fryde øjet. Hygge herfra

  SvarSlet
 5. Det er en fin hvid afdeling du har fået dig :)
  Mine dahliaer er også begyndt at blomstre "rigtigt" nu....de fleste af dem. Har et par stykker, der ikke en gang har knopper endnu.

  SvarSlet
 6. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet