søndag den 17. januar 2016

Nye islygter


Jeg er vild med islygter, og jeg var søndag i gang med at lave en ny portion til havebordet.
Denne gang har jeg brugt udtjente hvide franske anemoner som pynt. Herunder kan du se, hvordan jeg har gjort.


Jeg har brugt beholdere fra Skyr og inden i sat et plastic-engangskrus fyldt med (dekorations-)sand. Anemonerne er fastgjort med klemmer, så de holdes på plads. Derefter er de sat i fryseren. Jeg gjorde dette om formiddagen.


Ved 18-tiden samme aften var lygterne frosset og kom ud igen. Jeg skulle nok lige have taget klemmerne ud lidt før, inden vandet frøs helt til is - men det lykkedes alligevel at få dem ud. Jeg tømte krusene for sand, hældte lidt vand i, og snart kunne krusene hives op. Beholderne blev sat i vasken i lidt vand, og så kom lygten også ud.


Så var det bare at finde nogen lys og sætte de fine lygter ud på terrassebordet, hvor de kan nydes fra stuen.
9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak, det synes jeg også. Anemonernes fine blade er rigtig smukke i isen. Det tager ikke lang tid at lave, og det ser rigtig fint ud derude i kulden!

   Slet
 2. Så fine. Det må vist prøves herhjemme også.

  SvarSlet
 3. Så fine de er blevet, nu må jeg vist snart til at tage mig sammen og få lavet nogen. Der er så mange her i blogland der viser islygter, og de er jo så skønne alle sammen, så det smitter ;-)

  SvarSlet
 4. Hej igen.Måtte da lige sige at dine islygter er utrolig flotte.
  Ja !!! her er der jo både sne og frost så jeg må da også forsøge mig med at lave lygter.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 5. Kære Frede. Hvor er de smukke dine is lygter, det må vær en ren fornøjelse at kigge ud på de lygter ved aftenstide. Kærligst Merete

  SvarSlet
 6. Kære Frede, så fine de er blevet og de lyser godt op i mørket. Det er så flot i islygter og det tager heller ikke så lang tid at lave dem hvis det pludselig går over i tø
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 7. Hvor er de blevet utrolig flotte Frede, en fornøjelse at kigge på!

  SvarSlet
 8. Ih hvor herligt, at du også er grundigt ramt af islygtefeberen:0) Hvor er de fine og hvor er det dejligt du viser hvordan du gør. Klemmer er da en god idé i stedet for det tape jeg plejer at bakse med. Må jeg give dig et lille tip? Det håber jeg... Hvis du dropper fryseren og sætter dine bøtter udenfor er de lidt længere tid om at fryse, men lygterne bliver mere klare.så kan man endnu bedre se dine smukke, smukke blomster i isen.
  Mange varme hilsner fra Katinka Raabymagle
  Haveplaner & Plantebegejstring

  SvarSlet