torsdag den 16. februar 2017

Havearbejde i vinterferien

I dag har jeg været i haven i nogen timer - det var godt at komme ud og rode lidt. Vejret er ikke noget at prale af - tungt, vådt og tåget - men alligevel nød jeg at få noget fra hånden derude.


Stauderne er blevet klippet ned, og straks får haven et nyt udtryk! Nu er den klar til et nyt kapitel - snart kan bladene også rives væk, og bedene kan få tilført lidt kompost og jordforbedring. Her er det det gamle staudebed i forgrunden og det nye bagved.


Også det hvide bed ved huset er gået igennem


I det nye staudebed var der også lige lidt lugning - og sankthansurten blev klippet ned - de har ellers stået som kant langs plænen og været fine med sne og rim.


I drivhuset står disse to herlige forårsbebudere med lange ben: Vibeæg


Påskeklokkerne stortrives under glas - de blomstrer, så det er en lyst!

12 kommentarer:

 1. De hvide er juleroser :) mener jeg. Du har været flittig, jeg har pjækket i dag, det er godt nok kedeligt og blæsende. I går overvejede jeg også at fjerne blade fra nogle af bedene, men jeg beherskede mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg overvejer at kalde dem alle for 'klokker', for jeg klokker rundt i navnene konstant :-) Og du har sikkert ret i, at det er juleroser! Her blæser det ikke, men lidt kedeligt, ja. Jeg har også lyst til at gøre kort proces med bladene nu, meeeen det må vist hellere vente lidt endnu!

   Slet
 2. Det ser så tjekket ud, Frede! Jeg har ikke SÅ meget haveenergi efter vi har sat gården til salg, kan jeg mærke, men jeg får nu lyst til at gå i gang igen når jeg ser dine billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår godt haveenergien er svundet, når nu gården er sat til salg - man er sikkert allerede på vej videre på en måde. Men der er dejligt derude!

   Slet
 3. Hej Frede. Tak for din kommentar på min blog :-). Du har da rigtig været aktiv i haven i dag. Det kan jeg ikke helt prale af. Her i Nyborg har det været trist og overskyet og af og til småregnet. Jeg glæder mig også til at komme i gang igen. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen dage er det bare rart at blive inde - men hvis man vover sig ud, er det jo som regel fantastik!

   Slet
 4. Ja det er dejligt at komme ud og få noget luft og få lavet noget, hvor man kan se hvor langt man kommer. Jeg både klipper ned og river blade af, men mest er det græsplænerne der igen igen rives af for blade og grene. Imellem de store træer har jeg også revet de værste blade og grene væk. Jeg vil gerne kunne se løgvæksterne, og undgå at træde på dem, fordi de er dækket af blade. Det pibler op allevegne, det er så dejligt, sol eller ej.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, det er nemlig dejligt uanset om solen skinner eller ej - frisk luft gør godt. Min plæne har fået tur tidligere i vinter, der er ikke så meget at komme efter lige nu, men mellem træerne hvor der er sat løg kunne jeg godt gå i gang! Første prioritet har dog området omkring drivhuset, hvor jeg stadig er i gang med at pille rødder af skvalderkål og senegræs op. I går var der stadig frost i jorden, så det duede ikke, men i dag skal jeg videre med det!

   Slet
 5. Syntes det var dejlig mildt i går, tror vi lagde i læ. Det ser allerede godt ud hos dig, det må være en fed fornemmelse:-) Jeg er slet ikke flittig i haven, men derimod er jeg flittig inde;-)
  Go fredag med hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at være i haven - også om vinteren - jeg er dog kun lige begyndt oprydningen i bedene, og der kommer til at gå lidt tid, inden jeg går videre, det er lige tidligt nok. Heldigvis er der nok at gøre andre steder ;-) Jeg glæder mig til at se resultatet af dine anstrengelser inde - her har bondemanden og en af pigerne også malet - det er blevet rigtig godt!

   Slet
 6. Det er ikke mange dagene igjen til første vårmåned er her, så det er deilig å kunne få bort det visne og gjøre klart for ny blomstring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, heldigvis er foråret lige om hjørnet!

   Slet