lørdag den 15. juli 2017

Limegul gentagelse

Jeg gør det efterhånden hver år, det er vel nærmest en tradition og hører bare sommeren til, når jeg binder sommerkranse af yndlingsstauden lodden løvefod. I aftes satte jeg mig i drivhuset med et par halmkranse, vindseltråd, bergeniablade og masser af lodden løvefod. Det kom der et par kranse ud af.


Mine halmkranse er genbrug og ikke særlig pæne længere, så jeg begyndte med at dække dem med blade fra bergenia/kæmpe stenbræk. Ud over at dække den grimme halm af, giver det også et fint underlag for blomsterne - også når de tørrer op.


Så er det bare at binde små buketter af lodden løvefods skønne, limegule blomster på. Det giver sådan en tyk og lækker krans - lidt uregelmæssig og vild. Jeg binder den med flad bagside, da den skal hænge på en væg.


Et stk. færdig krans. Der går en del blomster til sådan en krans. ca. 50 stilke alt efter, hvor kraftige de er.


Så er kransene klar til at komme op på væggen. Jeg har lavet en lille ring til at hænge i af vindseltråden. Kransen tørrer ind og ændrer efterhånden farve til en mere gullig nuance.

Der er noget dejligt meditativt over at binde kranse, tiden står næsten stille og at sidde og binde i sit drivhus, mens solen går ned, gør det bestemt ikke dårligere!

10 kommentarer:

 1. Hej Frede.Hvor er de bare flotte dine kranse.Jeg er også vild med den smukke lodden løvefod.Måske skulle jeg gøre dig kunsten efter.Elsker også at binde kranse.
  Nu må jeg se om tiden er til det.For sikke ukrudtet vælter op.Og skal have fremvisning af mit lille gods på søndag. Rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at binde kranse, godt for sjæl og sind! Spændende med fremvisning i morgen - pøj pøj med det!

   Slet
 2. Flot krans, som du ved er jeg ikke til det, så jeg mediterer over deadheadningen i stedet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - ja, der er jo forskellige måder at gøre det på :-) Det er med at finde sin vej!

   Slet
 3. Flotte kranse, det er du god til. Og hvor er du heldig stadig at have lodden løvefod i blomst. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette - er dine lodden løvefod afblomstret nu? Mine har blomstret en tid, men jeg håber da, de bliver ved lidt endnu!

   Slet
 4. Hvor er de flotte...og sikke en superide. Jeg har klippet mine ned i sidste uge...og smed dem blot ud...nu ved jeg da, hvad jeg kan lave næste gang de skal klippes.... (hvis jeg altså ikke er tæt på at skulle holde åben have...haha.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er så vild med lodden løvefod! Jeg håber, du får tid til at binde en krans næste gang, du klipper dem ned! De er bare fine, og de kan holde længe, hvis de hænger i tørvejr.

   Slet
 5. Meget flotte kranse - og lodden løvefod kan man næsten ikke få for meget af:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er nemlig rigtigt - man kan næsten ikke få for mange af de skønne lodden løvefod! Jeg går faktisk med planer, som involverer en hel del af dem - nu får vi se!

   Slet