mandag den 31. juli 2017

Min debut i slaraffenland

Det er noget underligt noget. Når man har læst om et sted og en person mange gange, så får man stille og roligt dannet et billede af det i sit hoved - og man synes faktisk, man kender personen. Når man så selv kommer til stedet og møder personen, bliver man helt og aldeles overvældet alligevel. Sådan en oplevelse har jeg haft i dag!

Jeg har haft min debut hos JASroser! Hvilken skøn oplevelse! Det er jo et rent slaraffenland med Jens Anton som guide.

Hot chokolat stod jo der og fristede, men den kom ikke med hjem i denne omgang.
Historien bag er, at min søde svigerinde fyldte rundt i weekenden, og hun ønskede sig roser. Jeg synes, det er umuligt at købe roser for andre, så jeg tilbød hende en lille udflugt til JASroser, så hun kunne vælge sine roser selv og virkelig få noget for pengene. Den var hun med på!


Vi fik en aftale i stand med Jens Anton, pakkede bilen med kaffekurv og småpigerne og drog ud på eventyr.

Og haven/planteskolen er jo et helt eventyr. Snirklede gange, spændende buske og træer og masser af roser.


Vi gik til bekendelse fra start om, at vi er de rene novicer inden for roser, og Jens Anton delte beredvilligt ud af sine tips og tricks. Vi lærte begge rigtig meget. Jeg opdagede, at jeg kunne genkende både navne og blomster på en del roser fra andre bloggers billeder - det var glædelige gensyn. Så hænger der da en smule fast.


Imens vi bevægede os frem og tilbage imellem de forskellige afdelinger i haven og så på forskellige roser, hyggede småpigerne sig (de er ikke så små, men de er jævnaldrende kusiner, og begge de mindste hjemme). De udforskede gangene, drivhusene, frugttræerne og vildnisset.


Da vi pakkede bilen til afgang, havde vi 14 roser med til det jyske. 6 til mig og 8 til min svigerinde. Og en hel masse ny viden - og jeg havde også fået lidt nyt på ønskelisten....

Mine køb:

 To stk. Lady Emma Hamilton til mit flammebed - dem havde jeg på listen hjemmefra - jeg har beundret den især hos Høneballe-Lisbeth.


Så faldt jeg pladask for Odysse - til trods for at jeg bedst kan lide fyldte roser. Men denne var så fin, at den måtte med hjem. Jeg tror, den skal i pergolabedet.


Jeg købte 2 Therese Bugnet udelukkende ud fra Jens Antons beskrivelse - den var ikke i blomst. Jeg har slået den op, efter jeg er kommet hjem, og den er lige i øjet! De skal indgå i et nyt projekt, som er i støbeskeen og kun i sin vorden.


Sidst men ikke mindst købte jeg klatrerosen Grand Award til at stå ved drivhuset. Min svigerinde så lidt undrende på mig, for hun ved godt, at rødt ikke er en farve, som der er ret meget af i min have. Men jeg er sikker på, at den vil gøre sig rigtig godt i mit drivhuskvarter! Og man skal jo udfordre sig selv, ikk'?

Vi kørte hjem over Lillebæltsbroen indhyllet i den skønneste rosenduft, mens vi forsøgte at fordøje alle de skønne indtryk fra JASroser - det bliver nok ikke sidste gang jeg kommer der forbi!

7 kommentarer:

 1. Hej Frede.JA !!! man bliver utroligt fristet når man besøger Jas roser.
  Har selv været der med Linda og Tina.Og bilen blev proppet med roser.
  Troede kun jeg skulle have et par stykker.Men fik lige 6 stk. med hjem ligesom dig.
  Og ham Anton har jo en utrolig viden om roser.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en stor fornøjelse at møde Anton - sikke en viden og engagement. Hatten af for det! Det var virkelig spændende! Og sikke et fantastisk sted han har.

   Slet
 2. Tillykke med dit første besøg hos Anton, det bliver garanteret ikke det sidste. Jeg sidder her med et saligt smil ved tanken om dig mellem alle herlighederne :) Gode køb du har gjort, og så fik jeg at vide, at han har Lady Emma Hamilton. Anton vi kommer snart :)
  Jeg synes Therese Bugnét er noget tornet, jeg mener da, de skulle være uden torne.
  Held og lykke med plantningen i morgen, du har jo fået masser af vand, så det passer fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, du har ret, Lisbeth - det bliver ikke mit sidste besøg hos Anton. Jeg var også glad for, at han havde Ladyen - den eneste jeg havde bestemt mig for på forhånd. Du har ret med hensyn til Therese - den anden bugnet han havde - jeg husker ikke navnet, men den var hvid med et rosa strejf - var helt tornefri. Therese har torne i bunden, men ikke på skuddene. Ja, forholdene er fine til plantningen!

   Slet
  2. Nej man bliver hurtigt grebet, når man kommer til Anton. Han har normalt ikke mange engelske roser, derfor blev jeg overrasket. Louise Bugnet hedder den anden, den er klart min favorit, den må du også have, der er en helt anden skønhed over den.

   Slet
 3. Så blev du også JAS fan, jeg tror bestemt ikke at lige meget hvor meget man læser og ser billeder derfra så kan det ikke måle sig med virkeligheden. Der er så mange roser at man bliver ganske overrasket.
  Det var da også nogle flotte nogen du fik med hjem. Jeg må vist lige forbi Jas når jeg kører nord på :o)
  Rosen Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver ganske overrasket - og jeg var vild med stemningen og al den viden om roser! Nej, du kan vel næppe holde dig væk, når du kører nordpå!

   Slet