onsdag den 2. august 2017

Omrokeringer og nyt i flammebedet

For mig tager det noget tid at få et bed på plads. Jeg planter efter de bedste intentioner, men virkeligheden er nogen gange bare anderledes. Sådan er det også med det nyeste bed i min have: flammebedet. I dag har jeg flyttet lidt rundt - igen- samt plantet lidt nyt.Billedet til højre er taget for 3 uger siden, det stammer fra indlægget her, og billedet øverst er fra i går. Der sker alligevel noget - ud over at hækken er blevet klippet, er planterne i bedet blevet fyldigere og mere farverige.

Det nye i bedet er de 2 Lady Emma Hamilton roser, som jeg købte hos JAS i går - de har en fin lys orange farve.
 

Desuden har jeg fået nogen Montbretia foræret. Min erfaring med Montbretia i haven er ikke gode, det er aldrig lykkes mig at få dem til at trives. Men nu gør jeg altså forsøget igen.


Den fine rødorange solbrud gør det rigtig godt, der er gang i nogen af dagliljerne, staudesolsikken er lige begyndt at blomstre og gyldenrisen står på spring. Den fine skønhedsøje har et let løv, som jeg godt kan lide. Liljerne har jeg flyttet om bagi sammen med solsikkerne - de er ikke tydelige på billedet. Der er stadig plads til lidt med middelhøjde, som ikke har lange, slanke blade - der må gerne være lidt variation der også.

8 kommentarer:

 1. Ja det er vildt så meget der sker på kort tid. Det ser rigtig godt ud og den Solbrud er jeg ret vild med. Hvordan er det nu med dig og Geum for der er jo rigtig mange fine orange og gule Geum som ville gøre sig godt i bedet i foråret. Nogen af mine har desværre fået meldug men ellers står de jo som fine grønne lave planter efter de er færdige med at blomstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Geum har jeg ikke ret mange af, men kender dem godt. Men lige her får de nok ikke lov at komme ind, for bedet er et 2-i-1 bed - først på sæsonen blomstrer de blå iris her, og flammebedet opstår først her senere på sæsonen ;-)Sådan er det i al fald lige nu, måske bliver der ændret på det.

   Slet
 2. Jeg kan godt se, at du mangler nogle store runde blade. Hvad med at kigge på denne: Glaucidium palmatum / Japansk skovvalmue. Den blomstrer blåt i maj og har blade, der vil skille sig ud fra de lange lige blade, du har mange af. Jeg har desværre ikke fået beskrevet den endnu på min hjemmeside (byhaveniebeltoft.dk), ej heller lavet et portræt på bloggen, men det er der planer om til foråret, når den blomstrer. Jeg prøver, om jeg kan lægge et par billeder på facebook.
  Held og lykke med projektet. Vh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for forslaget og billedet på FB. Jeg tænker på nogen alunrod, jeg har nogen med fine farver og så måske flere rølliker.

   Slet
 3. Det ser allerede godt ud, synes jeg.

  Jeg ville også foreslå alunrod eller måske biskophat...mine har orangegullige blade....(Tellima grandiflora 'Purpurteppich') eller hvad med en bronzeblad? Fx. Rodgersia pinnata 'Chocolate Wings' begge planter har jeg i mit Flammebed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih sikke mange gode forslag! Jeg er imponeret over, at du har bronzeblad i din lille store have - jeg synes, den fylder meget. Jeg har den andre steder i haven, og bladene ville være gode i flammebedet, men jeg synes ikke, der er plads til den. Allunrod og biskophat ville helt sikkert kunne bruges.

   Slet
 4. Godaften Frede.Jeg synes de er et flot og harmonisk bed.Og er da med på de alunrod som Esther foreslår.Har selv en del.og de trives rigtig godt og findes i mange smukke farver.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Alunrod ville være rigtig fin - og jeg har en del i forskellige farver, så det er bare med at komme i gang med at dele!

   Slet