tirsdag den 27. marts 2018

Området ved drivhuset

I dag har jeg arbejdet i området ved drivhuset. Først og fremmest fik den lille køkkenhave møg, og jorden fra sidste års drivhuspotter blev lagt over. Jeg graver ikke i min køkkenhave, men træder heller ikke i bedene. Hvert år bliver der tilført lidt ny jord, og efterhånden skulle det gerne blive helt godt a la højbede med blød og luftig muld. Nu er det kun andet år, så helt på plads er det ikke endnu.


Græskanterne er blevet rettet til og græsset revet igennem.
 
 


I den anden ende af området befinder mit planteskolebed sig. Det blev luget og stauderne klippet ned, så nu er der kun 2 opgaver, som mangler ved drivhuset. Dahliaerne skal befries fra deres dyne - det får lov at vente lidt - og der skal ryddes op i jordbærrækken. Planterne har bredt sig helt vildt. Det nåede jeg ikke i dag.

Til gengæld fik vi gjort rent i hytten og bagt noget af bagværket til fødselsdagsfestivitas for bondemanden i morgen.


Det er gået hen og blevet sådan lidt en surprise-fest! Ja ikke for fødselaren - men for mig! Altså jeg vidste jo godt han fyldte rundt, men han har hele tiden sagt, at det ikke skulle fejres på nogen måde. Jeg har spurgt om, vi ikke bare skulle invitere et hold venner, men næh nej - det skulle bare ignoreres. Og så pludselig i dag står den på kaffebord til 20 i morgen! Tak spids! Så det har været en hektisk dag - og jeg er ikke god til den slags. Men nu tror jeg, at jeg er ved at have styr på det. Der skal bages lidt mere i morgen og så laves noget kaffe - så kører det vist på skinner!

6 kommentarer:

 1. Til lykke med fødselaren! Jeg kender godt det-dér med at man ikke vil holde fødselsdag - og så, i sidste øjeblik, får man alligevel lyst til at fejre det :-) God fornøjelse i morgen!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag med megen snak - men også lidt sved på panden for undertegnede inden vi nåede så langt!

   Slet
 2. Tillykke med bondemanden.

  Det skal nok blive fint med dine "højbede" efterhånden som der kommer mere og mere jord på.
  Her går jeg stadig og venter på, at det bliver lidt mere forår, så vi kan få overstået hadeopgaven =nedvaskningen af udestuen. Til gengæld glæder jeg mig til der atter er pænt derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forårsvejr er ikke ligefrem det, vi har mest af - nu er her igen hvidt af sne. Men der er dejligt i drivhuset, så jeg tror, jeg vil så og prikle lidt.

   Slet
 3. Hold op du fik travlt, det var nu godt du havde forberedt lidt :o)) og tillykke med bondemanden.

  Nu fik du igen givet mig gode ideer med de højbede, tror lige der skal fintænkes lidt igen :o))
  Forsat god påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev lige hektisk nok, men vi havde en rigtig dejlig dag, så det endte godt! Jeg har før haft 'højbede' på den måde - og det blev sådan en lækker jord - og gulerødderne blev megalange og fine!

   Slet