fredag den 1. marts 2019

På tærsklen

Forventningens glæde er den bedste, siger man. Den er i al fald god, og i dag står vi på tærsklen til et nyt forår og en ny og skøn sæson i haven. Og jeg er fuld af forventning! Det er så godt at tænke på alt det, vi skal yde og nyde de næste mange måneder! Jeg tager en dyb indånding og favner det hele!


Sådan et syn som dette er da forrygende og er med til at sparke til mine forventninger! Det lover for både små mirakler og stor undren. Disse smukke spirer har ligget under jorden og ventet, og nu stikker de næsen op og åbenbarer den fineste farve og skønneste tegninger. Det er løjtnantshjerter in spe.


Altså jeg er helt forgabt i disse nye skud - det er da forunderligt.


Der er andre, som vil frem her i tilværelsen. Her er det Kejserkrone, der har travlt.


I drivhuset står disse små skilla (tror jeg, det er?) - sarte og meget forårsagtige.


Der sker også ting og sager i træerne - min japanske kirsebær er klar til at sprutte. Den må godt holde lidt igen, for den er sikkert ikke så glad for frost.


Mirabelletræet vil også være med, og den skal slå koldt vand i blodet, skal den. Det nytter ikke noget at springe ud med skønne, små hvide blomster, når frosten stadig kommer forbi tidlig og silde - vi får en snert hver nat for tiden.

13 kommentarer:

 1. Ja det er utroligt at de spirer bare ligger på lur og så snart der er noget som bare minder om forår dukker de op. For min skyld må vejret også godt lige slå koldt vand i blodet og være sådan almindelig vinter/forårsagtig lidt endnu, så ikke alt for meget bliver ødelagt af frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi vil helst ikke have noget ødelagt af frost. Men det har været dejlige dage!

   Slet
 2. Ugh, ja nok nyder jeg vejret, meen det må godt holde lidt igen, så den lumske forårsfrost ikke ødelægger for meget. Jeg husker for et par år siden, næsten alle æbleblomsterne blev ødelagt.
  hilsne Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores mirabeller er ofte blevet frostramte, men det ser ikke ud til, at de har taget ved lære :-)

   Slet
 3. Så fine vårtegn, de røde nye skuddene på løytnantshjerte er nydelige. Jeg leste at Scilla nå heter othocallis siberica. De skilles fra chinodoxa ved at blomstene vender nedover og ikke oppover. Jeg har bare sistnevnte i hagen min, og de står allerede i knopp. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skuddene fra løjtnantshjerter er rigtig fine. Jeg har ikke set scilla i haven endnu, dine er langt fremme!

   Slet
 4. Flotte løjtnanshjerter, de vil ikke rigtigt hos mig, måske skal jeg prøve igen, for den har ganske rigtigt fine spirer. Det fine forårsagtige vejr har sat det hele for godt i gang, lad os håbe at frosten ikke kommer for tæt på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt med løjtnantshjerterne hos dig - de er så fine i forsommeren med deres rækker af hjerter. Nej, hård frost er ikke godt nu.

   Slet
 5. Smukke billeder, Frede! Jeg føler at jeg har det lidt som (resten af) naturen for jeg kan næsten ikke vente på at nattefrosten ikke længere er en risiko :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det også - nu har vi smagt foråret - lad os så komme rigtigt i gang!

   Slet
 6. Dejlige forårstegn og smukke billeder!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 7. Hvilken vidunderlig farve på skuddene fra løjtnantshjerterne. Godt du kom ned på knæ og fik fotograferet, så vi ser dem. Man overser let så fine detaljer.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg snyder! Jeg kravler ikke ned på knæ - jeg holder kameraet i jordhøjde, skyder nogen billeder, tjekker vinklen og skyder lidt flere - som regel er der nogen, som kan bruges! og du har ret, man overser hurtigt de små detaljer!

   Slet