søndag den 11. august 2019

Jeg har tabt tråden

Som altid er starten af august hektisk her på matriklen, og jeg har fuldstændig tabt tråden i forhold til bloggen - og haven!


Høsten er i gang, men den er virkelig besværlig pga. regn - de har høstet i mange dage, men de har ikke nået ret meget - og det er vådt.


Jeg er startet på skolearbejdet igen - faktisk begyndte jeg 3 dage, før ferien var slut, fordi jeg var sygemeldt i slutningen af skoleåret og derfor slet ikke havde noget klar. Nu er alle årsplaner lavet med hjælp af gode kollegaer, og jeg har ro i maven. På grund af knæet kan jeg ikke starte for fuld skrue, men jeg er glad for, at det er muligt at starte i det hele taget!


I fredags samledes mine kollegaer og min nærmeste familie omkring mig og fejrede mit 25 års jubilæum på skolen. Wow! Er man så groet fuldstændig fast og gået i stå eller er det en bedrift, som afkræver respekt? Er dét i det hele taget noget at fejre? De spørgsmål har jeg stillet mig selv de sidste uger - og ja, jeg er groet fast! Skolen er en del af mig, her har jeg hjemme. Men jeg er ikke gået i stå! Jeg udvikler mig fortsat, jeg påtager mig nye ansvarsområder og lærer hele tiden nyt i forhold til undervisning og relationer. Jeg er fortsat grundlæggende optaget af skolens værdigrundlag, som er dens dna og grunden til, at jeg er her.


Så er der haven! Den er forsømt, igen. Græsset trænger til at blive slået, det punkterede badebassin til at blive tømt og smidt ud, bedene til at blive luget og blomsterne til at blive nusset og nippet. Og sådan må det være - jeg er fortsat ikke mobil i knæet, regnen har væltet ned og tiden til havearbejde har ikke været der. Alligevel er der lyspunkter derude. Der er liljerne, sommerblomsterne i skærebedet, sensommer græsbedet (det cirkelrunde) og afgrøderne i drivhuset.


Det cirkelrunde bed er tænkt som et sensommerbed - og det lykkes faktisk ret godt. Hjortetrøst, dahliaer, pileurt og div. græsser gør det godt.


Jeg har fortsat planer om at udvide bedet og supplere med solhat og flere græsser - men indtil videre er jeg godt tilfreds.


I drivhuset modnes tomaterne - der er store og flotte

 
og der er de små og søde. De nederste, tunge klaser hviler på sorte plastikbakker, ellers ville de ligge på jorden. Vi høster dagligt både tomater og agurker, i køkkenhaven er det mest gulerødder, vi henter.
 
I den kommende uge starter skolen for alvor for både børnene og jeg, høstens besværligheder fortsætter, snart er der også gang i fritidsaktiviteterne og inden vi ser os om, er vi igen oppe i tempo - velkommen til hverdagen!
 

12 kommentarer:

 1. Er lige kommet hjem fra en gåtur med hunden og det er til at blive depri af at se alt det korn der står og venter på at blive høstet. Regn har vi kun fået i småportioner men så meget og tit at der ikke kan høstes.
  God bedring med knæet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hos os har vi nu i hus, men de andre 2 vi høster sammen med mangler meget, så tørvejr er noget vi ønsker os! Vi har fået rigtig meget regn - alt rigeligt!

   Slet
 2. Tillykke med jubilæet, det er flot og det er godt, at du stadig er glad for dit job.
  Haven når du nok igen, det er i hvert fald flotte liljer. Det med al regnen kan jeg ikke følge med til, som du ved, får vi ikke mange dråber. Ærgerligt at I ikke kan blive færdig med høsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Høsten er i hus hos os nu, men vi mangler lidt halm og venter på tørvejr! Ja, jeg er fortsat glad for mit job efter 25 år - og min kollegaer ikke mindst. Haven er forsømt, men mon ikke jeg kommer i bund inden vinter ;-)

   Slet
 3. Øv for vejret at det driller med høsten, det ser ikke meget bedre ud i kommende uge. I det hele taget er der ikke meget ved august i år, sådan vejrmæssigt.
  Tillykke med jubilæet, det er flot og du er da ikke groet fast. Selv har jeg også været i samme firma mere end 25 år, men der kommer jo hele tiden nyt, som man skal involvere sig i, så jeg tænker ikke at man er groet fast :)
  Dine sensommerbede ser flotte ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg føler heller ikke, jeg står stille - skolen er blevet 2 en halv gange større i de 25 år, alene det gør, at der helle tiden sker noget nyt. Og det er sjovt at tænke på, at man har været en del af alt det. Høstvejret er temmelig problematisk i år - det så ellers ret godt ud på markerne hen over sommeren, men sådan er det.

   Slet
 4. Tillykke med jubilæet og med at det tilsyneladende går fremad med benet. Selv om du nok synes, det er for langsomt.
  Haven når du nok, og du har i hvert fald kunnet tage dejlige billeder, så du må sætte dig på en stol på de strategisk rigtige steder og nyde synet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det går fremad med knæet, men ja, temmelig langsomt!

   Slet
 5. Tillykke med jubilæet :-)Det er modsætningsfyldt, at man altid siger, det er vigtigt at have rødder. Og samtidig er der en kronisk angst for at gro fast... Der er ingenting galt med at gro fast og slå rødder - det er kun, hvis der ingen blomster eller blade kommer, der er noget galt :D
  God bedring med knæet og god skolestart.
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor har du ret! Tak for det fine billede, det vil jeg huske!

   Slet
 6. Hold da op! 25-års jubilæum - det er stort - og sejt! Det vidner om stærk loyalitet overfor kollegaer og ledere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - netop, loyalitet er en kerneværdi hos mig, tror jeg!

   Slet