søndag den 28. juli 2019

Søndagsregn

Vi har fået den første byge i dag. Ikke at der var meget i den, men det forlyder, at der kommer mere i løbet af dagen og ugen.


I drivhuset er mine tagetes sprunget ud. Den hedder ganske passende Eskimo, og er sart gul/hvid. I drivhuset bliver den 40-50 cm høj - jeg har den også i det hvide bed, hvor den endnu ikke er sprunget ud, men her ser det ud til, at den er lavere. Tagetes har måske et lidt blakket ry, som en meget orange eller gul mormor-blomst. Den her variant, synes jeg, er en rigtig fin opgradering!


En anden af mine sommerblomster er trommestikker - her foran nogen fine frøkenhat.


I skærehaven er den rosa gulerodsblomst sprunget ud. Den har jeg ikke haft før, et fint bekendtskab. Den var en del af frøene til en skærehave, som jeg vandt hos @planteliv på Instagram.


Et andet lækkert og nyt bekendtskab er denne hortensia i det hvide bed. Den hedder Little Lime - den er smuk og ligeglad med frost i foråret!


Den er ikke så høj, men har mange blomster i den smukkeste lime farve.


Nu er også min solhat Magnus sprunget ud. Glædeligt gensyn.


Lady Emma Hammilton


Grand Award endnu engang - den giver den godt nok gas!


I drivhuset høster vi dagligt tomater nu - det er guf, og de bliver spist som snack! Der har skullet vandes meget i drivhuset de seneste dage, men i dag går det vist knap så stærkt. Sådan en regnsvejrssøndag giver lidt ro på matriklen.


10 kommentarer:

 1. Forhåbentligt har I fået mere vand i løbet af dagen. Grand award må være et flot syn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev ved de 0,5 mm - til gengæld fik vi varmt og solrigt vejr resten af dagen!

   Slet
 2. Tja vi fik 3 mm og den skønneste solskinsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi holdt os også til de 0,5 og masser af sol!

   Slet
 3. Skønne billeder.
  Her har vi fået 15 mm og vi kan sagtens klare noget mere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Her blev det ikke til en dråbe mere, men masser af sol ;-)

   Slet
 4. Åh, her regner det bare ikke. Her ser snart ud som her gjorde sidste år ...
  Jeg vidste ikke at man kan dyrke trommestikker som sommerblomst, og jeg kendte heller ikke den flødefarvede tagetes. Tak for at du gør mig klogere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er som regel ikke begejstret for tagetes, men denne er fin! Der findes også en anden flødefarvet, som hedder Vanilla - den virker måske lidt mere kompakt. Trommestikkerne vidste jeg heller ikke, man kunne dyrke på den måde, men jeg faldt over frøene og tænkte, det kunne være sjovt. Mine er spinkle og med få blomster, men absolut fine.

   Slet
 5. Tænk, hvis jeg orkede det med at så sommerblomster. Den rosa gulerodsskærm er aldeles bedårende. Har du også selv sået trommestikkeren, eller har du dem som staude? Jeg så dem for første gang på CPH Garden i år, hvor de blev solgt som en noget dyr sommerblomst. De mente i hvert fald ikke, den kunne overleve en vinter, så jeg lod dem stå. Men de er utroligt flotte og grafiske.
  Regn... Jeg skal åbenbart ikke klage, for vi fik 7 mm. Men jeg husker ikke, hvornår vi sidst fik noget, der gav væde til jorden. Tørt er det tihverttifæld.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Trommestikkerne har jeg sået i det tidlige forår og plantet ud. De er nemlig rigtig flotte og ret anderledes. Mine er spinkle og med få blomster og ligner ikke helt butikkernes eksemplarer, men det kan skyldes min sandjord? Måske skal jeg prøve at overvintre et par stykker i drivhuset.

   Slet