onsdag den 10. juli 2019

Bella, bella!


Højsommeren viser sig fra sin gode side igen. At stå op til solskin og blå himmel gør mig glad og forventningsfuld. Hvad mon dagen byder på i dag? Jeg forsøger at fokusere på det positive, og haven hjælper mig godt på vej med alskens skønheder.

Her er det Annabelle, som i år beriger os med et væld af blomster. De er ikke helt så store, som de somme tider har været, men der er mange! Billedet er fra min gamle Annabelle, som er blevet stammoder til en række nye Anna beller langs huset.


Annabelle er nem at formere. Min havde dannet en masse 'børn' af grene, som nåede jorden. De blev skilt fra moderplanten og plantet ud. Disse på billedet er 2 år gamle og er kommet med fuld styrke i år. Sidste år var dette stykke en del af det hvide bed, men blomsterne trivedes ikke i skyggen af egen, så det blev ændret. Foran Annabelle er der plantet lodden løvefod, ind imellem dem kommer der selvsåede blomsterkørvel mm. (samt en del ukrudt :-)). Du kan se arbejdet med ændringen her.


Der er mange andre fine sager i haven netop nu.


For første gang er der mange nødder i hasselhegnet, som leder ned til drivhuset.


Der er rimelig gang i den bittelille køkkenhave. Salaten går i al fald i stok og hindbærrene breder sig! Klatrebønnerne er slet ikke kommet op, hvad sker der for det? Morgenfruerne og peberroden er dog trofaste, palmekålen er sat sent, men vokser, gulerødderne smager godt, og jordbærrene er spist.


Der er mange blåbær, til trods for der var frost flere nætter, mens den blomstrede, men det gør åbenbart ikke noget.


I skærehaven blomstrer kornblomsterne i mange farver - jeg forsøger at følge med til at plukke. Derudover er der morgenfruer i lysgule farver og frøkenhat, som er i blomst.


De forspirede løvemund har en fantastisk pink farve, men de blev nu sået for at være mere lilla - men pyt! de er nu smukke alligevel!


Min staudelatyrus har levet et omskifteligt liv. Den er blevet flyttet utallige gange og ikke rigtig lykkedes nogen steder. Nu står den ved pergolaen, har fået et net at kravle op ad, og nu ser det ud til, at den har fundet sit blivende sted, for her vokser og blomstrer den fint.

Nu vil jeg ud og tage min halve time med lugningen - lidt har også ret!

2 kommentarer:

  1. Ja der er mange fine planter i din have. Ana belle står flot, lækkert at den er så nem at formere, det vidste jeg ikke. Min staudelathyrus er rigeligt villig til at gro.
    Jeg har heller aldrig set så mange hasselnødder som i år, det er helt vildt og rigtig dejligt, jeg elsker nødder.

    SvarSlet
  2. Jeg elsker også nødder! Annabell er så nem at formere, det går næsten af sig selv! Det ser også ud til at min staudelatyrus har fundet sig til rette, for nu gror den helt vildt i alle retninger!

    SvarSlet