lørdag den 13. juli 2019

Vand i haven

Indlægget indeholder reklame
Jeg har længe ønsket mig vand i haven. Ved enhver given lejlighed har der stået 'spejlbassin' på ønskesedlen, og jeg har studeret hjemmesider med de forskellige muligheder mange gange. Det blev bare ikke rigtig til noget, ingen stor, tung pakke til mig! Sidste efterår gjorde jeg det så bare selv. Jeg bestilte det spejlbassin, og i løbet af 3 dage var det leveret fra Zinkbakken. Så nu er der vand i min have!


Mit spejlbassin er placeret i et helt nyt bed. Et bed, som fører op til en endnu ikke opsat pavillon. Jeg synes, rusten jern er så fint mellem planter. Kontrasten mellem 'forfald' og det friske grønne løv er smuk.


Til gengæld må jeg så leve med, at der er rust i vandet - især i den første tid.


Min kommende pavillon er udført i rusten rionet, derfor tænker jeg, de 2 elementer kommer til at stå godt sammen.


Jeg har prioriteret at plante forskellige former for løv omkring bassinet - og plante tæt. Jeg kan godt lide at vand og planter smyger sig om hinanden. Bedet er tilplantet i foråret, så endnu er det ikke vokset helt til. Nærmest bassinet er der plantet hosta, hasselurt, sankt hans urt, græs og en dværg acer.


Insekter og bier flokkes om vandet, så der er altid en lystig summen. Arbejdet med bassinet begrænser sig til at tømme det en gang i mellem og gøre det rent samt fylde efter med vand.


Spejlbassinet står bare på jorden i en lille dynge sand. Det er nemt at vippe og tømme, samtidig med at man spuler med slangen. Når det skal tilbage på plads, kan man nykke det lidt rundt i sandet, indtil det igen står i vatter.


En stor del af året bliver bassinet fyldt op helt automatisk med regnvand. Det har vi ikke haft så meget af i den senere tid, og de 20 mm, vi fik i går, kunne ikke gøre det. Til gengæld gjorde regnen godt i have og mark, så nu har bondemanden pakket vandingsmaskinerne væk for i år - det er en lettelse!


Jeg har købt mit spejlbassin hos www.zinkbakken.dk De findes i forskellige størrelser, materialer og former - og der er hurtig levering!

6 kommentarer:

 1. Åh ja så bliver jeg lidt misundelig, tænk at få 20 mm, når man slet ikke får regn, er man taknemmelig for lidt. Vores spejlbassin er malet sort (Bent er så flittig) så der er ikke rustent vand, til gengæld er der meget andet skidt i. Vi fik det lige gjort rent i går og fyldt med frisk vand, nej hvor det pyntede. Under det lå 6-8 snegle, de er døde nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det pynter altid med frisk vand i bassinet :-)De sorte bassiner har rigtig flotte spejlinger og ikke rustent vand, jeg håber meget, rusten tager af, for det er lige rigeligt, synes jeg. Det var skønt med de 20 mm, så kan haven lidt igen - og i marken er det slut med at vande, nu skal det bare modnes.

   Slet
 2. Det ser godt ud! Vi har faktisk et bassin magen til dit. Vores ænder brugte det som badekar, men siden ænderne døde, har det bare stået i en gammel lade. Det er slet ikke meningen; det skal selvfølgelig stå et fint sted med vand i. Det må vi se at få gjort noget ved :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ud i haven med det! Du kan sikkert finde et godt spot til det. Det er fint med vandspejl i haven - jeg glæder mig i al fald dagligt over mit :-)

   Slet
 3. uh det ser godt ud. Vi har godtnok haft vand i haven i mange år,, en udgravet "sø" eller vandhul med bassinfolie i bunden. Fugle, insekter, salemandere osv er glade for det, men det er lidt for tilgroet nu. Vi nænner bare ikke at rode for meget rundt i det netop pga dyrene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder skønt med et rigtig vandhul fyldt med dyreliv. Tingene gror bare, man skal virkelig tage sig selv i nakken nogen gange for at beskære mm. - men rigtig fint at tage hensyn til dyrelivet <3

   Slet