tirsdag den 9. juli 2019

Dagens to bede


Så er den her igen! Solbruden i flammebedet. Den er jeg meget glad for, den blomstrer længe, og den har den smukkeste, mest intense, dybe røde farve, som er alt andet end postkasserød.  Det er sjovt at betragte udviklingen fra knop til blomst - fra en gul midte med en grøn krave til den røde farve i både centrum og de opadstræbende kronblade. Til sidst står man med det lette og elegante udtryk, som et balletskørt in action. 

 
I bedet blomstrer også den fine lady. Det er den lækre Lady Emma Hamilton i sin orange dragt. Lag for lag folder hun sig ud og dufter skønt.
 
 
Det tegner godt for flammebedet.
 
 
Et andet sted i haven begynder der at tegne sig en ide. Det er det cirkelrunde bed med den gennemgående sti via det blå/lilla bed til den røde ahorn. Kigget til træet er jeg godt tilfreds med, selvom haven tydeligvis står utrimmet - det vokser lidt vildt alle vegne. Men det får være lidt endnu.
 
 
Det cirklerunde bed er tænkt som et sensommerbed, der hovedsagelig skal bestå af græsser, hjortetrøst og solhat Magnus. Bedet er under opbygning, jeg begyndte i efteråret. Solhattene såede jeg sidst på året, og de står stadig og vokser sig store og stærke i potterne. For at fylde hullerne ud har jeg i år sat en del dahliaer i bedet. Solhattene kommer i jorden til efteråret og vil forhåbentlig blomstre næste sommer.
 
 
Bedets form er til stadig diskussion i mit hoved. Eller faktisk har jeg besluttet mig for, at den cirkelrunde form ikke duer - det er alt for stringent til min have. Så hvis/når jeg bliver stærk nok i knæet til at fjerne græstørv igen, bliver formen ændret - græsstien skal bestå - men bedet til venstre skal være en del større og det til højre en smule større, væk med symmetrien. Nogen gange skal jeg åbenbart lige se tingene lidt an, før det falder på plads.
 
 
I bedene står også 2 Therese Bugnet og 2 grupper med mørkpinke rølliker. Jeg glæder mig til at arbejde videre med bedene - det skal nok blive godt.
 
 
Jeg startede ellers dagen i køkkenhaven med at plukke ribs.
 
 
De blev fluks råsyltet og kom på glas.
 
 
De er sågar prøvesmagt til frikadellerne her til aften og godkendt!
 


4 kommentarer:

 1. Wow flot flammebed, solbruden er rigtig fin. Det runde bed ser nu ellers meget godt ud, synes jeg, men måske bliver din nye idé flottere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er blevet så glad for mit flammebed, selvom jeg længe undgik både gul, orange og rødt i haven. Godt, man kan flytte sig! Lige nu er der overvejelser, som går på et måneskinsgult bed - hvem skulle have troet det? Men jeg ved ikke, hvor jeg skal placere det, så jeg venter på en åbenbaring ;-) og måske et bedre knæ....

   Slet
 2. Jeg kan godt følge din ide om at ændre bedet. Jeg tror, de nye proportioner bliver flotte. Det bliver mere som et bed med en sti gennem end en sti med lidt bed på begge sider.
  Pas nu på knæet!!!
  Ribs til frikadeller... mums. Er også godt til stegt fisk.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Spot on Lisbeth! Det er nemlig som en sti med lidt bed omkring nu - men tanken var jo det omvendte. Den er gal med proportionerne! Det må vente lidt, med mindre jeg kan lokke én til at grave for mig - og det tvivler jeg på! Men det er godt at have planer.

   Slet