fredag den 19. juli 2019

Sommerregn

Efter nogle solrige og lune dage får vi i dag en dag med sommerregn. Haven nyder godt af regnen, og det gør jeg såmænd også. Vinterbyggen er kommet godt i hus, på marken ligger kun halmen tilbage. Den skal der nok komme styr på i næste uge, hvor sommervejret vender tilbage.

Turen rundt i haven i dag var våd, men det gør ingenting. Det har også sin charme.


Rosen Asperin er flittig, sund og yndig sartrosa.


Det er en lav rose, så her slipper man for bare ben.


Rosen her er også sund og flittig. Den har meget kraftig grenvækst, mange torne og er ikke sådan at bide skeer med. Den hedder Bonica 82 og trives virkelig godt i det nye stadebed.


Det nye staudebed er i det hele taget i kraftig vækst. Kugletidslerne og bronzefennikel er begge nået op i 2 meter. Hestemynterne blomstrer i rødt, rosa og lilla. På billedet kan man kun se det røde - og den skulle slet ikke være der! Jeg troede, jeg havde flyttet alle de røde ud af bedet i det sene efterår. Men denne har jeg overset, og den har kvitteret ved at være ekstra stor og dominerende! Den er alt for rød til bedet, så derfor skal den flyttes - jeg giver det et skud mere om et par måneder.


To, der klæder hinanden! Broget benved og hortensia Annabelle.


Også i regnvejr er der et leben af bier og insekter ved spejlbassinet.

 

Her nåede jeg til i går. Den ene side af det blå/lilla bed blev luget og stauderne klippet ned. Nu gælder det den anden side - der er nok at gå i gang med!


Området omkring drivhuset er blevet lidt vildt i år. Ukrudtet trives, men det ser ud til at skærebedet og planteskolebedet klarer sig alligevel. Jeg stornyder det trods alt - det er et af mine yndlingsopholdssteder i haven.

10 kommentarer:

 1. Lidt misundelig er jeg da, vi har fået sommerregn i ½ minut. Vi håber på søndagen. Men jeg kan godt forstå, at du glæder dig over det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår godt, du er en smule misunderlig, Lisbeth. vi har fået lidt vand næsten hver uge, så jeg har faktisk vandet meget lidt - det er dejligt. Jeg håber, I får regn i løbet af weekenden!

   Slet
 2. Ugh, bare det var os der osse fik regn. Vi fik lidt torden i det fjerne og lidt mørke skyer, det var dèt. Håbet er til på søndag, krydser fingre.
  Den er da umanerlig flot den hestemynte.. Nu er jeg nok osse til de stærkere farver, gerne med blide indimellem, bare ikke kun blide, det bliver for pysset til mig.
  Selvom jeg drømmer om at lave et helt hvidt bed, meen hvor skal det være, ak ja.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det var ikke meget, I fik ud af de skyer - håber, det kommer i løbet af weekenden. Den er faktisk flot den hestemynte, men farven er gal i det bed. Den må stråle et andet sted :-)

   Slet
 3. Man kan ikke se, det er et nyt staudebed. Det er så frodigt, og planterne ser ud til at være vokset helt sammen. Det ser forrygende ud, men jeg synes også, du skal have styr på de røde heste.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også falsk varebetegnelse! Bedet er ikke længere nyt - det er vel 3. eller måske endda 4. år det blomstrer. Måske jeg finde på et nyt navn? Men det er groet godt sammen og er ved at være der, hvor det skal være - altså når jeg får styr på de røde heste :-)

   Slet
 4. Jeg er også misundelig mht regnen, men bortset fra det ser dine bede forrygende ud. Jeg har også tidselkugle, og de er også blevet over to meter, men desværre vælter de lidt rundt. Det er et dejligt område du har ved drivhuset:)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 5. Jeg håber, du også får regn i løbet af weekenden - fingers crossed! Min tidselkugle vælter slet ikke - stænglerne er meget kraftige og grove, så den skal ingen steder. Det er lidt uharmonisk i bedet med de høje herrer, men hellere det end mistrivsel!

  SvarSlet
 6. Det er så vildt at dit nye bed allerede ser så gammelt ud! Det giver mig lyst til at gå i gang med at anlægge staudebede med det samme. Men jeg må vist hellere vente til efteråret, for her regner det ikke. Græsset er ligeså gult som sidste sommer, og vi vander vores relativt nyplantede hække (for ikke at tale om alle sommerblomsterne) i timevis hver uge.
  Jeg håber det går fremad med dit knæ ...?
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går overraskende hurtigt med at etablere et staudebed, men det er nok bedst at vente til efteråret :-), når nu det er så tørt, at det er nødvendigt vande. Men det er sjovt at komponere nye staudebede! Mit knæ er der til gengæld ikke så meget sjov ved...

   Slet