mandag den 8. juli 2019

Ny teknik

Dansk sommer, som vi kender den! Sol, blæst og byger - den ene dag køligt, dagen efter varmt og sommerligt. Min have kan lide det sådan, og det kan jeg faktisk også :-) Jeg er ikke særlig funktionsdygtig i varmegrader over 25, så omkring 20-23 grader passer mig gevaldig godt.

I stativet deler den flotte clematis pladsen med en smuk og duftende rose. Jeg ved ikke, hvad rosen hedder, for det er en fejlleverance. Den fik dog lov at blive, og det er jeg glad for.


Fik jeg sagt, at den dufter fantastisk?

Haven begynder at bære præg af forsømmelse. Stauderne vælter lidt rigeligt rundt, staudebedene er vilde og trænger gevaldig til besøg af saksen, oven i  trænger lugningen sig på. Det går fremad med knæet, men mobil er jeg ikke ordentlig endnu.

Det blev dog for meget for mig i dag med al den ukrudt! Især i pavillonbedet, som er nyetableret, var der mere grønt end godt er. Der var nødt til at ske noget. Jeg kan ikke sidde i hug eller kravle på knæ, så jeg var nødt til at opfinde en ny teknik!


Jeg fandt en spand og vendte på hovedet - der sidder jeg nu og luger. Som I kan se på billedet, former spanden sig efter numsen - det er ret smart. Til gengæld fungerer det virkelig godt. Jeg fik taget en hel del af pavillonbedet på denne måde i formiddags. Knæet bliver ikke belastet - og jeg har udviklet en måde at rejse og sætte mig, så det går an. Jeg overvejer, om jeg skal købe mig en Oneleg, men jeg er lidt i tvivl om, jeg skal bruge begge ben lige meget for at holde balancen - er der mon nogen, som har erfaringer med Oneleg, som kan gøre mig klogere på det?


Jeg må tage lidt ad gangen, men pyt! Hvor er det dejligt at få jord under neglene igen, og jeg kan se, hvor langt jeg kommer! Der er stadig meget bar jord i bedet, selvom planterne er vokset godt til, er der stadig plads til mere!


Sådan bliver udsigten fra pavillonen, når vi engang får den sat op - indtil da sørger jeg for, at bedene omkring kommer i topform på trods af et halvdårligt knæ.

Sommertid er også lig med udflugtstid. I weekenden var familien på tur til Nordjylland - det blev nogen skønne dage.

Her er vi klar til show i Ørnereservatet - som altid en stor oplevelse.
 

Derudover stod den på Skagen og en tur ned ad memory lane for bondemanden, hans fars familie stammer fra Vendsyssel - så vi fik repeteret historierne der fra. Men allerskønnest var der ved stranden i Tversted, hvor vi boede - vandet var koldt, men skønt!

9 kommentarer:

 1. Det ser hyggeligt ud. Selvom man luger jævnligt er det svært at holde ukrudtet ned. Jeg kan heller ikke sidde på hug eller kravle på knæ, når jeg skal luge tager jeg en havestol og sidder på, det går udmærket selvom maven bliver lidt klemt ;) Jeg har en oneleg, men jeg er for tung bagi, så jeg kan ikke komme op igen, når jeg sidder på den.
  Det var lidt om, hvordan en ældre dame gør, heldigvis er du jo ung endnu, desværre med dårligt knæ, godt det går fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske skal jeg prøve med en havestol - men der er langt ned, tænker jeg? Jeg vil prøve. Lige netop det med at komme op fra oneleg, bekymrer mig lidt - for jeg tænker, jeg skal bruge begge ben(knæ)for at lykkes. Manden har foreslået en gammeldags malkeskammel, som er bundet på hoften - måske heller ikke helt dumt?

   Slet
  2. Ja en plastikhavestol er nem at gå rundt med, men det er rigtigt, at der er langt ned. Oneleg er meget svær at komme op fra, jeg går i knæ for at komme op. Malkeskamlen er jo også for lav, vil jeg sige.

   Slet
 2. Jeg har en oneleg. Men jeg bruger den faktisk kun i urtehaven. Der er højbede, dvs de er ca 20 25 cm høje. Men her er det godt at bruge den. I blomster bedene er det ikke nemt, maven bliver klemt når jeg bøjer mig frem, og der er ikke rigtig plads til at sidde. Så i blomsterbedene står jeg i diverse mærkelige stillinger for at kunne komme til.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine erfaringer - det giver alt sammen mening. Foreløbig sidder jeg også på min spand i kanten af bedene, inde i bedene er det ikke nemt.

   Slet
 3. Hej Frede
  Det er lige før duften følger med på det sidste billede af din ukendte rose. Den ser umanerlig dejlig ud!
  Jeg har en oneleg som jeg er meget glad for. Den er meget behagelig at sidde på feks. når jeg luger kanter eller soignere krukkesamlinger. Jeg tror dog ikke den er god til dig nu, man har brug for begge ben ligeligt til at holde balancen og samme når man skal rejse sig. Senere tror jeg du kunne blive vældig glad for den.
  God bedring, så du kan få fingrene endnu mere i det grønne 😊.
  Mvh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for nyttige erfaringer! Jeg tænker også, det nok ikke er noget lige nu, hvor det ene knæ ikke er helt godt. Men måske senere? Det med at den er behagelig, lyder godt - prøvede lige min spand i dag, men jeg opdagede, at rumpen var noget øm efter i går :-)

   Slet
 4. Sådan et knæ griber ind i mange ting... øv
  Jeg luger heldigvis ikke, da min jord er dækket, men hvis jeg skal lave noget dernede ved jorden, så sidder jeg på en havetaburet. Solidt plantet på jorden på fire ben. Det svarer til din spand. Mon ikke bare du skal beholde den, hvis det fungerer?
  Det bliver en flot udsigt fra pavillonen :-)
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. En taburet er da genial! Lige nu har jeg nok brug for 4 ben, der står solidt - jeg må på jagt! Normalt luger jeg heller ikke ret meget hen over sommeren, men i år har jeg 4 - 5 (!) nye bede, hvor ukrudtet trives, fordi de endnu ikke er vokset sammen eller fyldte . Det er jo sådan set både upraktisk og uheldigt, at det skulle falde sammen med et dårligt knæ - ret beset er det måske netop pga. af de nye bede og gravearbejdet med dem, at det er gået galt?

   Slet