tirsdag den 23. juli 2019

Staycation

Egentlig synes jeg, at sommeren indtil nu har artet sig ganske pænt - af en dansk sommer at være. Der har været lune, solfyldte dage, dage med blæst og her hos os også byger, der kom og gik. Faktisk sådan som jeg bedst kan lide det.

 
Det er sådan en sommer, hvor jeg nyder, at vi ikke rejser nogen steder, hvor ferien er stille morgner, få planer og bare være - og så selvfølgelig også tid til ture ud i det blå og oplevelser sammen! Det hedder vist staycation på moderne. Det er et ord, som stod i en mail forleden, og som jeg fluks tog til mig. For ferie hjemme bliver ofte mødt af et lidt medfølende blik a la det er lidt synd for dig. Og det er ikke synd - jeg stornyder mine somre! Jeg kan godt lide det sådan - og bare rolig - mine børn lider heller ingen nød af den grund.


Og nu bliver det sommer - altså sådan for alvor! Så langt øjet rækker bliver vi budt på sol og varme i rigelige mængder. Jeg glæder mig til strandture, lune aftener og hygge i haven. Til at spise i skyggen, grille og drikke litervis af koldt vand.


Sidst på ugen skal der også køres halm i hus. Uden mig i år. Men jeg kan servicere de svedende folk, for det bliver en varm omgang! Uden mad og drikke går det ikke.Dagens billeder er fra det cirkelrunde bed, som er i gang med sin første sæson. Der er lidt vej endnu, men jeg synes, det viser gode takter. Især græsserne og den røde pileurt er fine hver for sig og sammen, men også dahlia Arabian Night tilfører bedet noget godt.Lur mig, om jeg ikke sukker over varmen om et par dage! Jeg er nemlig ikke så god til mere end 25 grader, pyt - lige nu ser jeg frem til skønne sommerdage, som da mor var knægt!

12 kommentarer:

 1. Ja bortset fra vi i den grad mangler vand, passer den blandede sommer osse mig fint. Jeg duer ikke til over 25grader. uhff. Jeg håber den hedebølge de snakker om, bliver kortvarig. jeg har ferie fra fredag, og har et par store planer i haven, så ikke alt for varmt tak.
  Så langt fremme dine pileurt osse er. Jeg må vist snakke alvorligt med mine. Eller osse er det den forkerte sort.
  Den er rigtig en "drama dronning" den dahlia, og så med vanddråber på.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt noget drama over den dahlia! Vand er en mangelvare, og det bliver ikke bedre de næste par dage, men sikke en aften i går! Jeg fik slået græsset og luget lidt. Jeg var også på en lille cykeltur med yngstepigen, hvor hun fandt hindbær i hegnet.

   Slet
 2. Det er mange år siden, jeg ikke har holdt staycation (har aldrig hørt ordet før) jeg har det nu bedst hjemme, jeg er lige kommet ind fra haven, så ja det er en af de dage, hvor vi kan nyde det hele aftenen derude. Til gengæld er det for varmt om eftermiddagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aftenerne er skønne! Vi er også hjemme det meste af sommeren, selvom det ikke just er ferie for bondemanden, men sådan kan han li' det.

   Slet
 3. Staycation, det er da lige det vi kan li.Nøjagtigt som du har beskrevet det :)) ingen store planer, bare stå op og nyde dagen og hvad den bringer.
  Varmen er altså heller ikke det jeg higer efter.
  Forsat god Staycation til dig

  SvarSlet
 4. Enig, enig, enig.
  Og hvor er dine børn heldige, at de ikke har kedet sig ihjel på bagsæder og lufthavne inkl evige ventetider i flyet, hvor stressede forældre sukker og kommanderer, og alle bare mødes af småirriterede blikke. Det er måske ikke så slemt, men jeg har nu medlidenhed med dem, når jeg betragter sådan nogle feriefamilier. Staycation... det er godt, og dejligt hvis det kan accepteres som et tilvalg.
  God sommerferie.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke helt sikker på mine børn er helt enige - de tror, de gerne vil på charter- eller biltur om sommeren! De ved ikke, hvad de bliver skånet for ;-) Men jeg kan godt undvære det! Hvis vi rejser, er det i efteråret - det er til gengæld virkelig skønt! Og lige nu er det så dejligt at være hjemme!

   Slet
 5. Genialt med staycation! Især med det vejr vi får og har i denne uge, samt den kommende! Og det er absolut hverken synd for dig eller dine børn, at I bliver hjemme i dejlige DK. Rigtig god staycation herfra :)

  SvarSlet
 6. lyder som en perfekt ferie :) :) - vi bliver også i landet denne sommer ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det er ret godt!

   Slet