lørdag den 2. maj 2015

En torn i øjet

Maj viste sig fra sin rigtig gode side her i dag, så jeg har fået arbejdet i haven.

Mon ikke vi alle har et sted eller flere i haven, som ikke ligefrem er skønt - et sted, som ikke rigtig fungerer, og som er lidt en torn i øjet. Det har jeg i al fald. Jeg har taget fat i et af dem - det skulle have været så fint med uægte jasmin i dette hjørne, og jeg så for mig min barndoms fantastiske eksemplar! Men hjørnet er aldrig blevet godt, og med tiden blev det temmelig forsømt.


Som man kan se, har ukrudt, græs og skvalderkål fået frie tøjler... midt i det hele er der også en kaningrav!

Så jeg gik i gang med at grave de 3 uægte jasmin op, bondemanden mente, det var umuligt, og var ved at regne noget ud med rendegraveren. Men det gik nu ikke så galt - op kom de kun med brug af spaden. Og en smule sved på panden. Jorden blev gravet godt igennem, og så er der blevet plantet Dahliaer i stykket.


 
Bagerst i bedet har jeg sået dild, fordi jeg elsker dild i buketter. Så er det bare at vente på, at det hele kommer op - og så kommer den store udfordring: dræbersneglene!

Derud over er dagen blevet brugt på at luge i indkørslen/gården og under den gamle hæk - det pyntede jo også.


Ugen, der gik, bød på nattefrost - også mere end vi bryder os om. Det gik ud over magnolien, som er blevet helt brun og over de lyserøde løjtnantshjerter, som blev svedet - samt over bondemandens raps.

Heldigvis tog det meste i haven ikke skade, her er der lidt godt fra hønseskovbedet:8 kommentarer:

 1. Det var sejt, at du fik jasminen gravet op, flot klaret. Træls med frosten, vi fik også lidt her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var helt rart at kunne selv! Vi har haft frost igen i nat, og nu er mine løjtnantshjerter knækket, så der er vist ikke andet at gøre end at klippe dem ned - øv, de var ellers så fine.

   Slet
 2. Det hjalp noget på det bed, hold da op hvor er det blevet pænt. DU er sej sådan at grave buskene op med håndkraft :o) det bliver skønt når Dahlierne kommer op. Nu må nattefrosten godt snart luske af. Det er ikke særligt rart når den svider det vi går og nusser om.
  Forsat god weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når bar jord er pænere, end det der var der, så har det været slemt! Det var dejligt at få gjort, nu glæder jeg mig til et blomsterflor!

   Slet
 3. Dejligt for dig, at du fik ordnet det bed :-) Det er så irriterende med uskønne pletter.
  Mange buske kan graves op med håndkraft, men er der ikke noget med mænd og maskiner .......... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne gang indebar maskinerne, at han skulle køre i kornet - og det huer ham bestemt ikke, derfor sagde jeg, at jeg ville prøve selv. Men han kunne jo også ha' tilbudt at grave for mig, men næh nej, der går grænsen alligevel :-)

   Slet
 4. Godt gravet Frede, det ser godt ud. Dild kan jeg heller ikke få nok af, både i buketter og til at spise, stærkt vanedannende:-) Og uskønne pletter, kan også irritere mit øje, det er som at få frigivet energi at få rettet op på sagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor der er vilje, er der vej! Ja, dild er bare guld både for øjet og ganen. Denne uskønne plet kan man ikke se noget sted fra i haven, med mindre man tager turen forbi med stien - derfor har den jo også fået lov at blive så slem - ude af øje ude af sind! Det er også her, jeg har luget under min sargentsæblehæk, så nu har jeg da gjort en indsats i området i år. Der er stadig et element tilbage, som generer øjet, men derom en anden gang.

   Slet