lørdag den 28. november 2015

Et kærkomment gøremål før advent

Der er ét gøremål, som for mig starter advent, og det er dækning af mine svigerforældres gravsted. Det gør jeg (helst) lige før 1. søndag i advent, og mange gange er det en kold og våd omgang, men det er en højt skattet opgave.


Jeg er aldeles selvlært, jeg ved ingenting om, hvordan man gør det rigtigt, men jeg prøver at lave noget, jeg kan lide og at variere det for hvert år.

Jeg er altid velforberedt! Dvs. grannet er klippet i passende stykker og sorteret i 2 kategorier - det pæne og det knap så pæne. Det er for at udnytte alt gran på grenene. Desuden havde jeg lavet en 3. kategori i år, der bestod af de særligt store, grove og tykke spidser. Denne gang havde jeg kun én type gran til rådighed - normannsgran - det har vi selv, og vi nåede i år ikke i skoven, da der var poseklip .

Jeg startede med at bruge spidserne til en form for rosét ved gravstenen.


Så formede jeg mit mønster med et lag af mit ikke så pæne gran. Derefter lagde jeg øverst en række grene ret tæt med bagsiden opad - farven på normansgran er så smuk på bagsiden. Dernæst dannede jeg kanterne på begge sider med det pæne gran, så det dækkede sidegrenene på det med bagsiden opad. 
Det sidste gran blev brugt til at dække stykket bag gravstenen - det fik bare et enkelt lag.
 
 

12 kommentarer:

 1. Der er vist ingen der kan se at du er selvlært...ser rigtig godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Rita, for dine søde ord - det betyder meget!

   Slet
 2. Et flot stykke arbejde, det ser rigtig flot ud, og jeg tror når nogen går forbi gravstedet vil de stoppe op og beundre dette værk.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha', Kirsten - det varmer med så pæne ord!

   Slet
 3. Du er bestået med ros :-) Tror bestemt du kan få job på en kirkegård som medhjælper til granpyntning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak Vivi - jeg tror nu, jeg er alt for langsom til sådan et job - der er vist ikke lang tid afsat til hvert gravsted?

   Slet
  2. I min verden er det vigtigste, at man kan udføre et pænt stykke arbejde, og med erfaringen skal tempoet nok komme op. Det er den tilgang jeg har, når jeg får nye og uerfarne kollegaer med - uanset hvilken arbejdsopgave det handler om.

   Slet
 4. Hvor er det flot. Vi har også været på kirkegården i dag og ordne min svigerfars gravsted + et andet familiegravsted, og ja det er et hyggeligt gøremål. Det får altid dejlige minder frem.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt med sådan en stund, hvor man sender tankerne afsted. Tak for de pæne ord.

   Slet
 5. Det er meget smukt og flot at du kan gøre dette. Helt professionelt ser det ud. Dejligt at komme på Kirkegården i denne tid og mindes dem der ikke er i blandt os mere. Jeg sætter gerne en julekrans og hyacinter ved min families gravsted

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Anne - jeg kan godt lide kirkegårde. Mange synes, det er et trist sted, men for mig er det et sted fyldt med kærlighed og taknemmelighed til dem vi savner.

   Slet
 6. Det ser så fint ud, jeg vil prøve at lave et flette hjerte i år.

  SvarSlet