mandag den 21. marts 2016

Jordforbedring

Formiddagen blev brugt på lidt grundig rengøring - pigerne var også i sving. Belønningen fulgte: pigerne blev kørt i Legoland til årets første besøg (stor begejstring!), og jeg fik tid i haven (mindst lige så stor begejstring!). Da det blev tid til belønning, blev det også regnvejr, men pyt, vi gennemførte alligevel.

Jeg fik arbejdet med noget jordforbedring. Jeg køber plantesække, som jeg fordeler i bedene. Det har jeg gjort i nogen år med fint resultat - min jord er så sandet, at alt, der minder om muld, er en forbedring. Det billigste ville være at hente noget kompost i nabokommunen (hvis man må det), men jeg har ingen trailer, og bondemanden har ikke tid til at hjælpe med slæbet, så det har jeg opgivet på forhånd.

Nu har det hvide bed og det gamle staudebed i al fald fået et lag guf.

 


Også hønseskovbedet og bedet ved vejen skal have et lag i år.

10 kommentarer:

 1. Hej Frede.Dejligt at have tid i haven........og plantesække er da fint til jordforbedring.Her har vi jo tung lerjord.Og det er også en udfordring når der skal plantes.
  Flot header med de smukke krokus........dem viser jeg også i tre farver.
  Dejligt for dine piger med Legoland så tæt på.
  Og her i huset kan vi slet ikke undvære vores trailer.Den bliver flittigt brugt.
  Rigtig god påske til dig og din familie Knus Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, krokusene er fine - de får virkelig lov til at shine i år - dejligt. Ja, mine piger er meget glade for Legoland, selv den store ville gerne have sæsonpas igen igen igen. De kender parken ud og ind, de alle kommet der ofte, siden de var et år gamle - vores unge piger i huset tog dem ofte med. Vi låner os sommetider til en trailer, ellers bruger vi jo en traktor med vogn, men den slags er no go i disse dage, hvor al maskineri bliver brugt! God påske til dig også!

   Slet
 2. Jordforbedring skal der ofte til - vi har også lerjord og har i flere omgange lagt en nyt toplag på for at bedre kvaliteten. Dejligt med en halv dag i haven i arbejdsro mens pigerne hyggede sig i Legoland.
  God påske :)

  SvarSlet
 3. Dejligt med sådan en go dag i haven - og Legoland :-)
  Ja jordforbedring må der til en gang imellem... og det i sæk er jo klart nemmest at håndterer. Vi vælger også ofte sække størrelser efter hvad jeg selv kan mosle med - selv om det nogen gange ville være bedre og billiger at tage de sække som er dobbelt så store.
  Frodigt ser det ud i din have... skønt.
  Fortsat skøn påskeferie.
  Knus Susan

  SvarSlet
 4. Dejligt med tid til haven, og Legoland er vel som regel et hit :) men jeg synes ofte, det regner, når man skal derhen. Jeg mindes et år, hvor vi var der med mine drenge, det er mange år siden :) alt var vådt af regn, det var træls.

  SvarSlet
 5. Det er sjovt så forskellig jorden er rundt omkring i vores lillebitte land. Du kæmper med sandjord...jeg har den stiveste, fede lerjord...som jeg også forsøger at forbedre ved at tilføre købemuld.
  I år overvejer jeg også at indkøbe lidt ekstra brolæggergrus i forbindelse med omlægningen af forhaven, så jeg kan iblande lidt grus i jorden også.

  Hav en dejlig aften og en skøn påske :)

  SvarSlet
 6. Godt du fik en dag i haven, mens pigerne hyggede sig i Legoland :-)
  Jeg har også været i Legoland i år, men det var i arbejdsmæssig sammenhæng og før de åbnede for gæster. Det er ellers flere år siden jeg sidst har været der.
  Hvor det pyntede at få mørk bund i dine bede. Jeg håber også på, at få fyldt noget på her. Det bliver dog kommunekompost, ellers kan jeg vist købe mig fattig i jord, med alle de bede jeg har, en trailerfuld strækker ikke ret langt her.

  SvarSlet
 7. så fint et hovedbillede du har valgt, passer jo lige til tiden nu hvor alle krokuserne er i fuld gang.
  Godt med hjælp og man kan glæde dem med en legotur. Håber at vejret artede sig lidt og at regnvejret ikke blev for meget.
  Her for jorden lidt gødning men jeg lægger ofte ikke noget nyt jord ud. Kun hvis jeg kan se at der i højkasserne mangler jord, så bruger jeg bare et par plantesække den billige og blander sammen med hvor egen jord.
  Jorden må være god nok her, for jeg har mange regnorme, planterne som har brug for alm. jord trives også. Men du kender jo jorden her på egnen, så du kan sikkert huske at den er mørk og lidt mere tung.
  Men flot blev det med det nye jord.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 8. Det var da en god ide med plantesække som jordforbedring. Altid dejligt med tid til sig selv i haven. Vi skal også altid låne os til en trailer. God påske

  SvarSlet
 9. Jordforbedring skal der til og hvor ser det fint og dejligt ud i din have.
  Jeg bruger finklippede staudetoppe, findelt hækafklip, græs afklip, egen kompost, dyremøg og kommunekompost til jordforbedring.
  Det hele er ganske gratis og ret effektivt.
  Spagnumen i plantesækkene stammer fra de truede højmoser, som ødelægges ved udvindingen af spagnum. Samtidig er det skaldeligt for klimaet. I England bruger man stort set ikke spagnum i købemuld, gad vide hvornår sådanne plantesække bliver alment tilgængelige i Danmark.
  Håber ikke du tager min kommentar ilde op. Blev egentlig bare lidt ked af at læse, hvor mange der sværger til brugen af spagnum i haven.

  SvarSlet