lørdag den 19. marts 2016

Påskeferie

I går begyndte påskeferien, og i dag har jeg så været på arbejde! Helt frivilligt, men jeg havde behov for at få styr på alle mine prøveforberedelser, så det ligesom var til en side, når nu april bliver fyldt op af alt muligt andet. Hermed gjort - styr på den del og ro i sindet.


Heldigvis nåede jeg også i haven, og nu er jeg nået rundt i alle bede. Der er fjernet blade og ryddet op alle steder - så nu skal der lidt jordforbedring til. Det har min sandede jord rigtig godt af.


Skyggebedet med bregner, bergenia, bronzeblad og hassel i kanten
 

I hønseskovbedet lå et mægtigt lag blade og gemte på dejlige hemmeligheder
 

Bondemanden er i marken og er ved at så. Og han har vist nok husket at lave plads til kartoflerne...Han mangler kun én dags arbejde mere, før han har tilsået - det er altid en milepæl. Jeg har bragt kaffen ud og kørt sædekorn i stilling rundt omkring - så jeg har da bidraget en smule.

Det ser smukt ud med sådan en nysået mark, som næsten lover guld og grønne skove!

8 kommentarer:

 1. Godt du nu kan holde påskeferie med ro i sindet, og endda nåede i haven, det er lækker at have gjort bedede forårsklar. Men at også markerne er forårsklare er imponerende, herovre er det alt for vådt endnu på langt de fleste marker.

  SvarSlet
 2. Dejligt du er lidt på forkant med arbejdet :-)
  Kender alt for godt til det med, at der skal jordforbedres her på de sandede jorde. Jeg burde også køre meget mere kompost ind i haven, end jeg gør i forvejen, men det tager tid, hver gang der skal hentes et læs kompost. Det er vist et evighedsprojekt, at holde vores jorde bare nogenlunde jordforbedrede ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Frede. Dejlige billeder :-) Var også i haven, men er laaangt bagud i forhold til dig, vi må tage det i afsnit, og sådan er det så. Min bondmand har allerede være kørt så godt og grundigt fast af maskinstationen måtte trække ham op. Så her er jorden ikke helt så tør at der kan såes. Kartoflerne er derimod lagt i jorden, og urtehaven er så klar! Rigtig god arbejdslyst til dig her i påsken...

  SvarSlet
 4. Det ser godt ud. Jeg har også sandet jord, som har brug for forbedring jævnligt. Bruger min egen kompost og noget champost. Det er dejligt at være i gang igen.

  SvarSlet
 5. Ja som Merete skriver er vi langt bagud, og jeg må også tage bedene i trin - dem der ligger i det mere åbne bliver jorden hurtigere arbejdsklar , hvor andre må vente lidt endnu, men det ser ud til at de er så småt begyndt fordi vi ikke har fået regn i nogen tid. Men det er tungt og vådt jord. Men det er godt og dejligt at du er så vidt nu hvor der i den kommende tid skal ske så meget hos jer.
  Bondemanden her ja han er så småt begyndt at overveje og der kan hares, men det er vist fortsat lidt for vådt endnu her på de tunge jorde.
  Fortsat god palmesøndag til dig og din familie
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Hej Frede, hvor er det dejlige forårs billeder både dem af bondemandens traktor og din smukke forårs have. Det er fantastisk at være med i haven.
  Rigtig god påskeferie fra Linda

  SvarSlet
 7. Hvor ser det godt ud hos dig! Holder meget af at se bønderne i marken. Jeg burde nok også lave jordforbedring her, men det er jeg ikke helt kommet til endnu, men nogle af planterne får en sending god jord med i plantehullet.
  Ha en god ferie:-)))

  SvarSlet
 8. Hej Frede.Hvor ser der bare fint ud i dine bede.
  Og godt at bondemanden nu har fået sået..
  Der er jo så meget der skal nås her om foråret.Og er da selv ved at så nogle sommerblomster.Og drivhuset er vasket ned.........så synes jeg er godt med.
  Rigtig god påske til dig og din familie Knus Jette

  SvarSlet