mandag den 21. maj 2018

Drivhus i sommerklæ'r

I morges blev drivhuset indrettet til sommerresidens for tomater, agurk og de andre gode sager. Det var dejligt at arbejde i drivhuset, inden det blev alt for varmt - og så er morgnerne fantastiske!Kartoflerne og salaten står her på lånt tid - vi høster dagligt af salaten, og kartoffelspandene har leveret første gang. Det store plantebord er røget ud, og nu er hyggeområdet reduceret til et minimum.

 
Det er ikke lykkedes ret godt med frølinger i år, så de fylder ikke ret meget. En del er aldrig spiret, sikkert på grund af mangelfuld pasning, da jeg har haft alt for travlt. Men lidt har også ret - noget af det er plantet ud i køkkenhaven, tilbage står lidt sommerblomster.
 
På denne side af huset (mod syd) er der kommet gardiner op. To baner fra Ikea til den nette sum af 24,-. Der er en løbegang foroven, og så holdes de på plads i overgang mellem tag og væg af en snor. Enkelt og nemt, og stadig så de kan trækkes for og fra.
 
 
Modsat står tomaterne. Jeg forsøger mig med et andet opbindingssystem i år. Sidste år brugte jeg bambuspinde og snore til loftet. Nu har jeg spændt snore ud langs glasset på langsiden, her bliver planterne bundet til og næsten 'espalieret'. Jeg så et billede sidste år, som har inspireret mig. Der blev denne opbinding til en grøn mur af tomater - det var flot! Nu må vi se, om det kan fungere.
 
 
Min yndlingssti i haven. Stien ned til det 'hemmelige' haverum - drivhuset og køkkenhaven bagerst i haven og skjult fra resten af haven. Langs stien står de smukke bregner, og hasselbuskene danner næsten en halv portal.
 
Det var ikke drivhus det hele i dag. Senere drog vi alle til Vesterhavet - der var skønt på stranden, og vi nød alle vand, sand og sol. Bade gjorde vi ikke, men vi fik dog dyppet tæerne!
 
Aase Godtfredsens billede.
 
Det var dejligt at sidde i klitterne og bare være.


3 kommentarer:

 1. Fin residens til tomater og agurker. Du er vist ikke den eneste, der ikke har haft held med frølinger, jeg passer blomster for en haveveninde, der ser også ud til at mangle spirer i potterne.
  Ja det er dejligt i klitterne, når det er så varmt.

  SvarSlet
 2. Jeg bruger vist bloglæsning som overspringshandling her til formiddag - kan ikke rigtig tage mig sammen til at udfordre hønsetarmen igen igen. I er heldige at have Vesterhavet inden for rimelig kørselsafstand.

  SvarSlet
 3. flotte tomater :) :) lige min stil ;)

  SvarSlet