søndag den 13. maj 2018

Mors dags udflugt

Min dejlige mand og børn inviterede mig på tur i dag i anledningen af mors dag. Det kunne jeg da ikke sige nej til! Turen gik over en lækker frokost i Holstebro til Vemb i det vestjyske - til Fru Pedersens have. Den har jeg fulgt i årevis på Fru Pedersens blog, og nu har jeg også besøgt den. Det var herlig oplevelse. Meget var genkendeligt, noget overraskede og en hel masse var overordentligt inspirerende og rigtig fint at se.
 
Dagens motiver er vist kendte for jer, som følger Anette, men I får nu alligevel nogen af mine billeder. Vi fik os selvfølgelig også en snak med søde Anette og hilst på John, som havde køkkentjansen. Anette tog fuldstændig fusen på mig ved at have styr på detaljer om vores nyligt overståede konfirmation - endnu et bevis på at man gennem bloggene får en fod indenfor i hinandens liv, og det er grobund for gode møder og nye bekendtskaber. Fantastisk berigende!
 
 
Klematis og japansk kirsebærtræ i skøn forening ved indgangen til haven - let og elegant!
 
 
Spejlbassinet ved den hvide have - sådan ét har jeg længe ønsket mig, nu forstod familien vist hvorfor. Elsker spejlingen af himmel og træer - der er lidt evighed over det!
 
 
Jeg var meget betaget af de gamle æbletræer - jeg måtte tilbage og nyde dem flere gange. I det hele taget kunne jeg rigtig godt lide den del af haven, som er mere parklignende.
 
 
I den del af haven har Anette og John haft rigtig travlt. De har skabt denne smukke allé, ved siden af alléen er der plantet rododendron og ud mod marken bøgehæk. I denne ende har de også lavet et stort, nyt staudebed. Ikke noget med at hvile på laurbærrene for de to!
 
 
 
Pigerne synes, det var rigtig hyggeligt at besøge haven. De nød dyrene, legehusene og de mange hyggekroge. Her får yngste og ældste datter et slag kryds og bolle.
 
 
Bondemanden studerede vist mest de tilstødende marker og hyggede sig ellers gevaldigt i selskabet.
 
 
Hos Fru Pedersen er der mange opstillinger med bl.a. krukker, planter og beton - alt sammen skønt at skue.
 
Det slog mig undervejs, at det jeg rigtig godt kan lide ved Anettes dejlige have, er, at haven er så levende! Det er ikke en striglet, perfekt udstillingshave, men en have jeg kan spejle mit eget haveliv i. Men potter, jord og lidt rod - med græs, som lige er sået - med krudt og ukrudt og projekter på vej - ting, som lykkes og ting, som ikke helt er på plads. Alt sammen tegn på at her hersker en rigtig havekone, som kan lide, det hun laver - og hele tiden er på vej!
 
 
Og for en som mig var der masser af stof til inspiration til min egen have - også i form af lækre zinkspande, -vaser, -beholdere, -kander og -baljer i skønne samlinger.
 
 
Legehusene fik vi selvfølgelig også kigget på - betagende!
 
 
Anette er detaljens mester.
 
 
Men hun mestrer så sandelig også de større sammensætninger, lange kig og kompositionen af en spændende have. Gårdspladsen er fantastisk hyggelig og slår i den grad tonen an. Den vidner om engagement, iderigdom, varme og imødekommenhed - lige som Fru Pedersen selv! Tak fra os!
 
Fru Pedersens have er bestemt et besøg værd - og du kan finde hende og følge hendes blog her.


15 kommentarer:

 1. Sikke da en dejlig mordags gave. Og ja, Fru Pedersens have er virkelige et besøg værd og fuld af inspiration.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en rigtig dejlig dag!

   Slet
 2. Det var da en dejlig mors dags gave. Selvfølgelig skal en have ikke være velfriseret, det synes gæsterne her hos mig heller ikke. Men opstillinger og den slags er der ikke her, så kreativ er jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også bedst lide, når der er liv og noget at rive i!

   Slet
 3. Åh, jeg elsker Anettes have! Sikke en skøn gave du fik! Og kønne piger I har :-)

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig gave, de forstår da lige at ramme et mor-hjerte. I ser ud til at hygge jer, også et forsinket med stort TILLYKKE med datteren.
  Det er sådan en skøn have, holder også meget af den del af haven, vidunderlige gamle træer, der emmer af fred og ro.
  God dag:-)
  Solskindshilsner Anette

  SvarSlet
 5. Kære Åse. Tak for besøget og snakken. Så dejligt at hilse på dig og din familie. Som bloggere har vi kendt hinanden længe, gennem ord og billeder, og så er det altså dejligt at mødes i virkeligheden.
  Tak for det fine indlæg, billeder og de rosende ord.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette - det er os der takker. Pigerne bliver ved med at tale om den dejlige have...og den søde Fru Pedersen! Det var rigtig dejligt at møde dig sådan rigtigt!

   Slet
 6. Arrhh, du er heldig :) Det ser skønt ud.

  SvarSlet
 7. Det var da en rigtig god ide sådan at invitere dig på tur :) Fru Pedersens have er så dejlig og lige netop som du beskriver den, man kan tage mange runder i den. Vi besøgte den i juli sidste år og det var igen et helt andet udtryk når de blomstrende træer og buske er ovre. Ja, de har da virkelig fået lavet en fin alle der og med nyt stort staudebed, det bliver spændende at se.
  Tak for reportagen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme - haven er ikke sådan at blive færdig med. Jeg forsøgte at forestille mig den senere på året, men den skal vist opleves!

   Slet