tirsdag den 23. oktober 2018

Life is good!

Dette indlæg handler på ingen måde om have - så er du advaret!

Men det handler om en vigtig, personlig begivenhed, som jeg har lyst til at dele med jer, fordi den fylder rigtig meget lige nu - og gør mig uendelig glad.

I den forgangne uge fejrede bondemanden og jeg vort sølvbryllup - med morgensang på dagen og fest om lørdagen. Det har været helt forrygende! Hvor er det godt at fejre den slags mærkedage, det giver anledning til refleksion og en hel masse taknemmelighed over livet!


Vores sølvbryllupsfest var ikke som de fleste (i al fald på vores egn og i vores omgangskreds) - vi strikkede vort helt eget koncept sammen - og det har vi på ingen måde fortrudt.

Vi havde inviteret til at starte festen i kirken kl. 13, fordi det var dér, vort ægteskab startede, og her er rum for den store taknemmelighed og glæde, som fylder os.


Vi havde valgt den katolske kirke i Vejle, Sct. Norberts Kirke. Jeg er ikke katolik, men jeg har nu i næsten 25 år været lærer på den katolske skole, som ligger i tilknytning til kirken - så kirken her er en helt naturlig del af min (og dermed min families) dagligdag. Desuden har vi kendt præsten næsten lige så længe, som vi har været gift - og han os! Kirken er meget smuk og ligger midt i byen.

Jeg havde pyntet til anledningen med bl.a. denne alterdekoration.


Alt det grønne var fra haven - der var bergenia, asparges, palmekål, artiskok, broget benved og pletter i luften. Midt i stod en glasvase med hvide gladiolus. Derudover var der hvide roser, fresia, calla og grønne crys.


Bænkeraderne havde også fået blomster - og langs gangen stod levende lys.

Sådan en kirkelig sølvbryllups-seance måtte vi selv opfinde, for vi havde ikke været til noget lignende nogensinde,  så vi fyldte den med musik, salmer, tekst og bøn. Den ene salme, vi kunne huske fra vores bryllup - teksten fra samme lejlighed - 2 af mine elever spillede på trompet - en kort tale ved præsten, og så var der min lille musikalske overraskelse til bondemanden: min meget dygtige kollega sang 'Du er' - det var et absolut højdepunkt, som løftede hele dagen!


Efter 25 minutter stod vi igen uden for kirken, og sammen med vore gæster gik vi ned til restauranten, hvor der var festreception.
 
Også her ventede vore gæster en overraskelse! Børnene og vi havde forberedt en særlig velkomst til dem. Efter en hurtig omklædning var vi klar!
 
 
På forhånd havde vi indtalt en speakerstemme, som startede med 'Dette er sidste udkald - de bedes gå til gaten'. Så kom vi ind til tonerne fra Topgun (vi var unge i 80'erne!). Derefter fulgte 'sikkerhedsinstruktionerne' for vores flyvetur med fagter mm. - og vores passagerer blev ønsket god tur!
 

Huen kom i den grad på sned pga. mit opsatte hår!

 
Det var skægt og hele arbejdet værd!
 
 

Kaptajn Bondemand og hans besætning!


Så var der ligesom gang i festlighederne, og resten af eftermiddagen var ren hygge med lækker mad, flere festlige indslag og afslappet stemning. Lige sådan som vi havde ønsket os - ja, faktisk endnu bedre!


Den fest kan vi leve højt på længe!

For os var det skønt at dele glæden med vort 'læhegn': venner og familie. De har været med os hele vejen, stået last og brast i medgang og modgang!

Livet er godt!
De fleste billeder i dette indlæg er taget af EMJ FOTO

16 kommentarer:

 1. Hjerteligt til lykke til jer! Det er nemlig vigtigt at huske at fejre og at være taknemmelig. Hvor er det en smuk idé at I startede i kirken.
  Kærlig hilsen Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak søde Nana. Vi havde en fantastisk dag - og er så glade for, at vi valgte at fejre den lige netop sådan her.

   Slet
 2. Wow for en fest, for plads til dejlige minder, glæde og helt fantastiske ideer. Sikken en fantasi.
  Og stort TILLYKKE med at I har klaret det - I ser SÅ søde ud. Det er godt med støtte, men det er trods alt JER, der har været der for hinanden i så mange år. Held og lykke fremover :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Det føles ret stort, og vi er dybt taknemmelige for hinanden.

   Slet
 3. Ja det var da noget usædvanligt, men man fornemmer tydeligt, at det blev en dejlig dag for familien og de indbudte.
  Samtidig fik jeg en forklaring på billederne, du satte på fb. Super idé - tillykke igen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var lidt for de indviede på fb... Du har ret, det var en så dejlig dag!

   Slet
 4. Jamen altså, hvor er i flotte. Kaptajn Bondemand og hans overlækre besætning i kan helt sikkert godt flyve sikkert afsted de næste 25 år :o)
  Og hvor havde du altså pyntet kirken smukt, ligeså smukt som den tanke det var at starte festen i kirken igen.
  Det er forståeligt at det var en dejlig dag som i lever højt (at Flyve) på i mange år.
  Tillykke med Sølvbrylluppet fra mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Det var skønt at kunne gøre det personligt - og så dejligt at jeg havde tid og overskud til at pynte i kirken, det gjorde det ekstra festligt.

   Slet
 5. Så fint du havde pyntet i kirken og god ide at starte der. Jeg tror det bliver mere og mere almindeligt, for jeg synes tit der er noget i vores kirke. Det ser ud som om det har været alle tiders dag. Endnu engang tillykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Ja, måske er det en ny trend? Vi kender ingen, som starter i kirken. Da jeg var barn, var det meget almindeligt, at guldbrudepar startede i kirken - og så havde folk i byen levende lys i vinduerne på ruten, hvor de kørte fra kirke til fest. Det var smukt!

   Slet
 6. Stort tillykke med sølvbrylluppet og sikken fest og vanvittig god ide. Det må have moret jer meget at planlægge og udføre, så fedt :)
  Hvor fint med kirken og din musikalske hyldest :)
  Blomsterne er en dronning værdig - tak fordi du delte med os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Ja, det var sjovt at planlægge og øve (og ind imellem lidt udfordrende med 3 teenagere...) Heldigvis lykkedes projektet så godt, at alle 3 piger også var begejstrede på én gang!

   Slet
 7. Tillykke med sølvbrylluppet - sikke en god måde at holde det på. Først lidt højtideligt og bagefter sjovt. Det har været en dejlig dag for jer alle sammen - og hvor var pynten smuk.
  Knus, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak - konceptet faldt i al fald i god jord - og vi stornød dagen!

   Slet
 8. Tillykke med sølvbrylluppet, og sikke en god måde at holde det på, hvor det både er højtideligt og sjovt. Sikke en sjov idé med kaptajnen og stewardesserne:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Kaptajnen og stewardesserne var et hit!

   Slet