søndag den 13. januar 2019

En våd omgang

Jeg har været i haven i formiddags. Det var lige vådt nok, men jeg fik ryddet op efter beskæringen sidste uge. Det pyntede på udsigten fra køkkenvinduet.Fra køkkenvinduet er der også udsigt til troldnøden, som nu for alvor viser har fået blomster. En dejlig farveklat midt i det grå look.


Mine erantis har jeg endnu ikke set skyggen af, men nu har jeg også vintergækker. Hvor man dog bliver varm om hjertet, når man ser den lille vinterblomst.Jeg bliver også en smule bekymret, når jeg går rundt i haven. Hvis vi skal have vinter for alvor, skal det til at være! Nogle træer og buske står med grønne knopper. Syrenerne og især mirabellerne er allerede langt fremme. Hård frost vil tage glansen af Sct. Gertrud. Der er dog ikke så meget at gøre ved det, det må gå, som det bedst kan. 
 
Rosen ved bagdøren har stadig lidt hyben - de står helt mørke og glinser i regnen.Jeg var også et smut i drivhuset i dag. Salaten vokser og ligeså stauderne. Det er godt at sidde lidt i tørvejr, mens regnen trommer på glasset. Jeg har plantet narcisser og perlehyacinter i nogle gamle zinkpotter.


Det smager da lidt af forår!

10 kommentarer:

 1. Så fin din troldnød er. Min er knapt så langt fremme. Trods vejret var jeg osse ude og pusle. Der er stadig mange helleborus blade der skal klippes, og der er vindfælderne fra stormen sidst. Men man kan mærke lyset nu, især på de lyse dage, hurra.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mine helleborus bliver jeg hurtigt færdig med, desværre. De fleste har ikke overlevet sidste sommers tørke. Der er en enkelt og et par frøplanter. Helleborus trives ikke optimalt hos mig, men tørken blev dem altså for meget. Men det er skønt at komme ud, frisk luft gør bare godt!

   Slet
 2. Min troldnød blomstrede i efteråret, men jeg tror, den tager en blomstring mere, det er dog lidt for tidligt endnu. Mine vintergækker er slet ikke så langt endnu, også mine erantis er bagefter andres i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt huske, din troldnød blomstrede lidt uautoriseret i efteråret - så har den vel også lidt hviletid til gode? De fleste af mine vintergækker har kun lige stukket det øverste grønne op, men de her overraskede mig!

   Slet
 3. Det er dejligt lige, at få noget gjort færdig. Vi har haft tørvejr det meste af dagen, der kom lidt fra morgenstunden, men det var det hele.
  Troldnødden er fin, vi har også en gul, men den er ikke så gammel og har ikke så mange blomster endnu. Den røde er ikke sprunget ud endnu.
  Vintergækkerne er på spring, men der er ikke mange erantis. Jeg tror nu nok planterne skal klare sig selvom vi får frost nu, det er ikke så ualmindelig med mildt vejr i januar, men du har ret i at der er mange knopper rundt omkring
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også se, at I har haft gang i et spændende projekt - sikke en god ide med en rod som fokuspunkt! Det var slet ikke så slemt derude, som det så ud indefra, selvom det var lidt vådt.
   Jeg gad også godt have en rød troldnød - de er flotte. Jeg håber, du har ret - jeg synes bare, knopperne er længere fremme end de plejer - jeg krydser fingre for, at de ikke bliver skadet.

   Slet
 4. Troldnød er en dejlig vinterbusk, og det er klogt at sætte den, så man kan se den indefra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med sådan en vinterbusk. Det med det kloge, sender jeg videre til min afdøde svigermor - det var hende, der plantede min troldnød lige netop her. Hun havde ikke kørekort, så hun bestilte de allerfleste af havens planter hos Bakker i Holland. Hun har fortalt, at der i beskrivelsen til troldnøden stod, at den burde plantes, så man kunne se den fra sit køkkenvindue - og det gjorde hun! Der er ikke så mange buske og træer tilbage i haven fra hendes tid og Bakker. Hun købte en del stedsegrønt, og de er efterhånden blevet alt for store og er blevet fjernet. Det der er tilbage, er de smukke blomstrende buske - dem passer jeg på!

   Slet
 5. Jeg har lige plantet en rød troldnød i efteråret som ikke blomstrer endnu, men jeg håber da på at få et par enkelte blomster at se. Lyder som om du hæger om din plantekyndige svigermors præg på haven. Det må være dejligt at kunne føre havehistorien videre fra generation til generation. Her starter vi på næsten bar bund og det kræver jo lidt tålmodighed.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder dejligt med en rød troldnød. Ja, det er skønt at kunne arbejde videre med haven på baggrund af en plantekyndig svigermor. Haven er meget forandret i mine 25 år, men grundstukturen er den samme!

   Slet