torsdag den 10. januar 2019

Workshop

Jeg er i tvivl om, dette indlæg går for at være reklame - det indeholder ingen links, og der er ingen betaling involveret - jeg har ikke en aftale med firmaet. Til gengæld er det en anmeldelse af et arrangement, jeg har deltaget i - en anmeldelse som indeholder en hel del ros og begejstring, men som også fortæller om lidt fodfejl og en slange i paradiset.Jeg er mægtig fascineret af såkaldte markbuketter, som er luftige med blomster i forskellige højder, og hvor der kun er én af hver slags. Sådan en buket, som jeg godt ville kunne nænne at plukke i haven, fordi det næsten ikke kan ses.

Jeg har længe godt kunnet tænke mig at lære principperne bag buketterne, så da jeg fik muligheden for at komme på workshop hos Bloomon, sprang jeg til.

Konceptet er, at man i løbet af de 1,5 time workshoppen varer, får vist, hvordan man arrangerer blomsterne fra et blomsterabonnement hos Bloomon, samt at man får lov til selv at prøve kræfter med kunsten.

Teksten i facebookinvitationen siger, at man lærer at binde en buket, men det er nu ikke helt sandt. Man lærer at arrangere buketten i en vase - og det er slet ikke så dårligt heller! Jeg fik en del tricks og viden med hjem til den disciplin.Hele set-uppet var fint. Bloomon havde lejet sig ind i selskabslokalerne hos Conrads, som ligger lige midt i Vejle - og lige på den anden side af min skole!


Lokalerne er smukke i den gamle købmandsgård, og man følte sig både ventet og velkommen ved ankomst. Der var sat runde borde op i lokalet, og ved hver plads stod der en vase med vand klar og en fin, lille kniv.Der var mulighed for at få både kaffe, te og kage, og ved døren stod eksempler på de 3 størrelser buketter, som Bloomon tilbyder.

Først fik vi en lille intro til Bloomon, og så gik undervisningen i gang. Stille og roligt blev vi ledt igennem principperne, og hver blomst fik udførligt et ord med på vejen. Noget af den information, som blev givet om blomsterne, undrede mig og min blomsteruddannede ledsager, men i det store og hele var det fint. Da den søde underviser var færdig, stod der en smuk buket i vasen, og vi følte os klædt på til selv at gå i gang.Vi fik udleveret en buket blomster mage til mellemstørrelsen i abonnementet - der var 20 stilke i alt, hvoraf 4-5 stykker var grønt. Alle blomsterne var klar til brug, de fleste blade var væk, og blomsterne havde den længde, som passede til vasen.

Man laver et frisk skråsnit i stilken og placerer dem i vasen ud fra et nemt lag-princip. Vældig enkelt og meget effektfuldt.


Man var hjulpet virkelig godt på vej, og alle fik kreeret smukke, smukke buketter på mindre end en halv time. Derefter var der mulighed for at tegne et abonnement, hvor man fik vasen, kniven og et fint viskestykke med som en ekstra treat.
 
Jeg har bestilt en buket til 1. februar, så må vi se, om blomsterne der og mit håndelag lever op til forventningerne. Vasen, kniven og viskestykket fik jeg med hjem med det samme, selvom der var lidt forvirring om den del hos de ansatte. Misforståelsen blev heldigvis løst, inden vi forlod stedet efter 5 kvarter.

Lige nu står der den fineste buket i stuen, for man får nemlig sin egen buket med hjem. Jeg er imponeret over kvaliteten og størrelsen på blomsterne. Så hvis du har lyst til at lære princippet for Bloomon buketter - principperne kan sagtens overføres til blomster fra haven - så meld dig til en workshop - de kører forskellige steder i landet - jeg vil ikke tøve med at anbefale det!

En slange i paradis

Jeg vil dog anbefale, at hvis I er flere, som vil af sted sammen, så vent så længe som muligt med at bestille billetter. Min ledsager og jeg meldte os til og betalte i god tid, men en uge før arrangementet begyndte Bloomon at forære billetter væk til ledsagere (få 2 billetter, betal for én) for at få holdet fyldt.
Vi spurgte, om vi ikke også kunne få rabat, da vi havde meldt 2 til på én gang. Men det var der absolut ikke mulighed for, så vi måtte betale 299,- hver, mens andre på holdet kom gratis med. Jeg har været i kontakt med kundeservice flere gange, hvor man udtrykker forståelse, men ikke ønsker at handle på det. Jeg kunne få en ekstra ledsager med, men ikke rabat på de billetter, jeg havde købt. Det er jeg meget uforstående over for. 
Så hvis I skal 2 af sted sammen, så hold øje med antallet af resterende billetter, når I går til bestilling. Hvis der stadig ikke er fyldt helt op, så slå koldt vand i blodet og afvent, om ikke 2for1-tilbuddet kommer op igen. Jeg tænker, det er værd at satse lidt her!
14 kommentarer:

 1. Fin buket, men jeg forstår godt, hvis I føler jer lidt snydt.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt den fornemmelse, vi sidder med. Jeg er vild med konceptet - kvaliteten - tankerne bag og udtrykket, og alligevel er der det dér lille men....

   Slet
 2. Jeg reklamerer jo løbende for bloomon, men når du ikke får noget for at skrive om dem, er det i hvert fald ikke reklame. - Selv om jeg også af og til hellere skriver "reklame" en gang for mange end én for lidt. Der er så mange regler!

  Jeg elsker bloomons buketter. Kvaliteten er super! Jeg sidder og kikker på en vase med en 14 dage gammel buket. De fleste blomster holder stadig.

  Min datter har job (ved siden af sit studie (hun læser dansk :-) ) hos bloomon, og hun deltager i workshopsene, dog kun på Sjælland. Jeg vil vise hende dit indlæg, og jeg er ret sikker på at hun vil tage din kritik med til sin umiddelbare leder. Jeg vil selv nævne det næste gang jeg mailer med Amsterdam. Det er mit indtryk at bloomon virkelig forsøger at yde fin service. De få gange jeg har haft en lille klage (en buket kom en dag for sent eller havde taget lidt skade under leveringen), har jeg uden videre fået en ny, gratis buket.

  Jeg håber du bliver glad for din næste buket. Jeg kan næsten ikke forestille mig andet :-)

  Kh fra en bloomon-fan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød, Nana. Det ærgrer mig, at oplevelsen skæmmes af den 'service', for jeg er helt vild med konceptet og udtrykket i buketterne. Jeg har også fået en promotion kode, som jeg kan bruge til venner og på sociale medier, men den kommer nok ikke i brug. Jeg har sendt et link til indlægget til hende, jeg har haft kontakt med hos Bloomon. Jeg er spændt på min næste buket - jeg er også ret sikker på, at jeg bliver glad for den!

   Slet
  2. Ret skal være ret! Som jeg har tilføjet i teksten i indlægget, så fik jeg tilbudt en ekstra billet til endnu en ledsager. Men jeg havde jo betalt for den, jeg ville have med, så jeg kunne ikke bruge den ekstra billet til noget.

   Slet
  3. Ok. Jeg er glad for at høre at du blev tilbudt en gratis billet. Jeg føler mig lidt forbundet med bloomon som jeg har et virkelig fint samarbejde med :-)

   Slet
 3. Flot buket men dårlig reklame for firmaet, det var ikke klogt af dem. Godt du nævner det, så kan folk jo tænke over det. Det var alligevel en slags penge I kom af med for 1½ time.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig Lisbeth - det er da ikke helt billigt, selvom man får en smuk, smuk buket, så skal man ikke tage fejl. De workshops er reklame for firmaet - og jeg har jo også tegnet mig for én buket. Det fungerer i øvrigt på den måde, at man ikke bare kan bestille én buket - man tilmelder sig abonnementet og skal selv huske at afmelde sig, når man har modtaget sin buket.... Lige den detalje måtte jeg også spørge nærmere ind til, da det ikke tydeligt fremgik. Men nu ved jeg det, så det er ok.

   Slet
 4. Ærgerligt med en lille bismag til et ellers godt arrangement. Mon ikke også arrangøren synes det og får det fikset inkl. en undskyldning.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg jo også, men det lader det ikke til. Men jeg har forsøgt, og nu gider jeg ikke ærgre mig mere over det. Blomsterne er så smukke, så dem glædes jeg over.

   Slet
 5. Det er så hyggeligt at komme afsted og arrangere blomster og lækkert at få både en flot vase og smukke blomster med hjem:-)
  Det lyder ret ufleksibelt at firmaet ikke ville refundere jeres ene billet, når de har endt med at fylde holdet op på den måde, så det er godt at du råder andre kommende deltagere til at vente med at bestille billetter.
  Jeg kan godt lide deres buketter, men jeg er for nærig til at abonnere hos dem. Jeg går hellere til den lokale blomsterbutik og køber en stilk af forskellige blomster. På den måde får jeg en lige så smuk og holdbar buket til den halve pris og samtidig støtter jeg butikken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må have en billig blomsterhandler, når du kan lave en buket mage til for det halve - det jeg ret sikker på, at jeg ikke kan, hvor jeg plejer at handle. Men jeg kunne også godt finde på at købe enkeltblomster i blomsterhandlen nu og lave en buket, for nu ved jeg, hvordan det kan gøres. Så kan man jo også selv bestemme farverne.

   Slet
 6. Fin buket, og fedt man kan lære at arrangere en buket i en vase. At binde en buket tager noget længere tid at lære end 1,5 time (Det gjorde det i hvert fald for mig...hold nu op, den der spiral var svær at få "i hænderne")

  Ærgerligt med det med fuld pris, det er da ikke for smart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan har jeg det også - spiralen kan jeg, men de her buketter bliver ikke bundet men arrangereret - og det er absolut også meget værd, for jeg kan rigtig godt lide typen.

   Slet