mandag den 22. april 2019

De ruller sig ud, gør de!

Det er en kilde til fascination hvert år, når planterne ruller sig ud. Og nogen af dem gør det helt bogstavligt - ruller sig ud.


Her er det en bregne, som er i gang. Udgangspunktet er en brun klump, som ser fuldstændig livløs ud - og så kommer de rullende nedefra. Livskraftige og snart meget friskgrønne.

Der er andre, der ruller her i starten af sæsonen.


Her er det liljekonvaller, som ruller ud. De starter som spyd, og i takt med at de bliver større, ruller de sidelæns ud. Snart viser blomsterstænglerne sig midt i, og så ser vi de små hvide klokker, som dufter aldeles henrivende.


Hostaerne kommer også rullende til verden - og starter som taglagte, småkrumme spyd.


Denne hosta har oven i købet en fantastisk lilla farve. Ih, der er meget at forundres og glædes over derude!

6 kommentarer:

 1. Ja men det er jo rigtigt, de ruller sig ud, jeg har kun tænkt på bregnerne i den forbindelse. Mine bregner er ikke helt begyndt at rulle sig ud, men hostaerne er godt på vej, og skoven er fyldt med liljekonvaller, de breder sig lige rigeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de ruller derudaf! Liljekonvallerne breder sig, hos mig gør det ikke så meget, de er begrænset af plæneklipperen.

   Slet
 2. Ja det er sjov at betragt hvordan de forskellige blade kommer rullende, kravlende, snigende osv. Jeg er ved at finde mine hostaer, de plejer at få et drys kaffegrums når de titter frem. Mod snegleangreb. men med den tørke i år er det næsten ikke nødvendigt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneglene kan være hårde ved hosta, i dag er det vist mest vinden, som er hård ved det hele!

   Slet
 3. Morsomt tema - jeg vil holde øje med 'rullere' i min have ;-))))
  Kh Lisbeth

  SvarSlet