søndag den 7. april 2019

Forårsglæder

Herlige forårsbebudere under birken.


Lilla vinca står i fuldt flor, der er masser af blomster. En skøn bunddækkeplante - fin blomstring, tæt og grøn resten af året.


Spæde, hvide perlehyacinter - de er lidt senere end de blå, men jeg er ret begejstret for de lidt mindre anmassende, lyse toner.


I drivhuset er den sartlilla clematis ved at springe ud - den trives i det beskyttede miljø.

Det ser ud til, at vi igen får en skøn havedag. I går blev vi ved, til det blev mørkt - så nu er det meste af plænen også blevet slået (vi løb tør for benzin...). I dag vil jeg tage mig kærligt af roserne - det er vist ved at være på høje tid.

12 kommentarer:

 1. Ja hvor vi nyder det. Det ser godt ud det hele både perlehyacinter og ikke mindst den fine clematis. Vinka er jeg ikke helt så vild med, den breder sig for meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er så meget at nyde! Min lilla vinca er ikke særlig aggressiv, synes jeg. Egentlig nærmest lidt træg ;-)

   Slet
 2. Jamen, det er så skønt at være ude i foråret. Vi var også i haven hele dagen i går, og jeg har været der igen her til formiddag. Jeg håber at du får endnu en dejlig havedag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare en god tid - der er mange gode timer gemt i havearbejde!

   Slet
 3. Fine billeder. Mon ikke du har været nede i knæ for at fange forårsbebuderne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kravler ikke ret meget på knæ med kameraet - men er heldig ind imellem med at holde kameraet i rette vinkel i jordhøjde! Det koster en del ikke brugbare skud, men som regel er der ét, som kan bruges!

   Slet
 4. Vinca har osse den fordel, den holder diverse andet ukrudt væk. Så jeg bruger den i kanterne og yderpunkter. Der må den brede sig lige så tosset den vil. Men min er blå, rigtig blå, din er lilla?? findes der flere farver,, det vidste jeg ikke.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, min er lilla. Den var her i haven, da jeg kom, godt gemt bag forsythia og thuja. Da vi fældede en masse for nogen år siden, kom den frem, og jeg synes, den er så fin i farven. Jeg ser også mest de blå andre steder, men jeg kan se, at Jespers Planteskole også har en rødlilla 'Rubin'.

   Slet
 5. Det blev en skøn dag, og med masser af haveglæde. Vinca er vel nok fin, eg har kun set i blå :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også vil med vincaen - det er en rigtig fin farve.

   Slet
 6. Hvor er det fine fotos, der er taget helt nede i jordhøjde. Ser rigtig godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - mon det er noget med 'ved jorden at blive, det tjener os bedst' :-)

   Slet