tirsdag den 16. april 2019

Store vaskedag


Efter at have taget tilløb over nogen dage, kom jeg endelig i gang med at vaske mit drivhus. Det var lige med at ramme en dag, hvor det ikke var for koldt ude og ikke for varmt i drivhuset. Det blev i går.


Alt inventar blev slæbt ud og så var det bare med at komme i gang med sæbe og vand.


Det var dejligt at få gjort - og så er det jo skønt at få ryddet op og indrettet igen.


Her er alt kommet på plads igen - og jeg har lavet et bed i den ene side af drivhuset. Stenene blev fjernet, sandet gravet ud og jord fyldt i. Her skal der plantes tomater - jeg vil se, om det gør forskel at plante i jorden fremfor i krukker. Én stor forskel bliver, at der er mere plads i højden - det kan kun blive en fordel.


Så er der igen siddeplads foran drivhuset.


Klar til en ny sæson med drivhus - min tredje - foreløbig er der kun salat, kartofler og frøplanter i huset, men snart skal der plantes tomater og senere også agurker. Derudover har jeg ikke lagt planer, men jeg har før været glad for både peber, auberginer og ananaskirsebær - jeg bliver nok fristet af både det ene og det andet, når det for alvor går løs!


Jeg havde godt selskab af vore nye, summende og brummende beboere på matriklen. Vi har udvidet besætningen med 600.000 bier, men den historie må I få i et andet indlæg.

 
Katten benyttede sig af lejligheden til at erobre min gode drivhusstol i solen, den holdt sig langt væk fra vandet!


Det grønnes derude - på trods af den stædige nattefrost. Snart slipper frosten op, temperaturerne stiger, og det hele eksploderer. Så bliver det for alvor grønt her langs vejen til vores gård.

6 kommentarer:

 1. Det er altid rart at få gjort rent især bagefter, når man kan nyde resultatet af anstrengelserne. Hvor bliver det dejligt, med lidt mere varme her i påsken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at få gjort - nu er man ligesom rigtig klar til lunt og solrigt vejr!

   Slet
 2. Så deilig å få gjort vaskejobben, og så ble det så flott etterpå. Jeg tror nok det kan lønne seg å plante rett i jorden, ikke minst blir det lettree å holde jorden fuktig. Kanskje jeg skal gjøre det samme i mitt drivhus, jeg har grovt grusdekke, det kan vel være greit å grave bort. Hs en fin påske, hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også det, jeg har hørt om at plante direkte i jorden. Nu skal det prøves! Det bliver spændende, om der er forskel!

   Slet
 3. Det ser godt ud - jeg er helt misundelig. Jeg har planer om at gøre det i morgen - det er virkelig et hade-job. Men heldigvis er huset for en gangs skyld ikke grønt af alger efter vinteren, så det bliver lidt nemmere at gå til i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - der var ikke så mange alger. Hos mig er det ikke et hadejob, men temperaturen skal være den rette - det kan hurtigt blive for varmt i stegende sol i glashuset! Det er dejligt at få ryddet op og gøre klar til en ny sæson.

   Slet