onsdag den 3. juni 2015

Træer med historie

Nogen af træerne i min have holder jeg ekstra meget af, de er fulde af minder og historier.


Den store eg med de meget store blade fylder meget i haven. Da jeg var på besøg på gården for første gang for 25 år siden, var den del af haven nyrenoveret, og min svigermor havde fundet dette fine, lille selvgroede egetræ imellem en masse andet. Dengang var det kun knap 3 meter højt og fik lov til at blive stående her foran huset, da vi alle jo ved, at egetræer gror langsomt! Det har så snydt en smule, for det er blevet ret stort på de år - og meget smukt.
 
Lige nu står det med lækre limegule blade og lyser.
 

 
 
Her er et andet træ, som betyder meget for mig. Det går under navnet 'Bedstefars træ', fordi jeg har fået det af min far, som selv har drevet det frem af frø fra sin egen røde ahorn. Vi flyttede det på et tidspunkt, da det var ret stort, og det har brugt nogle år på at genvinde styrken, men i år ser det ud til, at det er tilbage i fuld vigør.
 
 
 
Dagens sidste træ en smuk vandgran, som min svigermor plantede for 30 år siden. Den står alt for tæt på huset, men den får lov til at blive stående, for vi elsker den! Regnen og blæsten i går var hård ved de nyudsprungne nåle/blade, de ligger overalt i dag.
 
 
 
Stammen på vandgranen har en fantastisk struktur.
Ved foden  står et bunddække af alunrod, som er ved at blomstre på lange stængler.
 
 
 
 

 

6 kommentarer:

 1. Dit egetræ er simpelthen fantastisk, vil glæde mig til at følge din blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibe. Velkommen til! Jeg var lige inde og lure på din blog - der vender jeg helt sikkert tilbage til på tidspunkt, hvor jeg har bedre tid - det ser rigtig spændende ud hos dig.

   Slet
 2. Hej Frede.Jeg kan godt forstå at du hæger om de smukke gamle træer........................de skal bare stå i en have som din.
  Har selv en rigtig gammel dobbelt bøg..............................som vi desværre var nødt til at beskære for nogle år siden pga. af huset.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 3. Hej Frede Dejligt indlæg, jeg elsker træer og så med historie. Jeg har desværre ikke plads til så store træer, derfor nyder jeg det ekstra meget at se på andres. ;-) kh Tina

  SvarSlet
 4. Hmmm, var lige en tur tilbage i arkivet, og præcis samme dato sidste år lavede jeg et indlæg om mine træer, som ligner dette til forveksling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det husker jeg, men de skønne træer kan tåle at vises igen, og helt ens var indlægget vist ikke. Kh Tina

   Slet