mandag den 31. august 2015

Det var den sommer!

August og dermed den sidste sommermåned synger på absolut sidste vers. August har ikke svigtet - vi har haft sommer, varme og dejlige dage, men nu går det mod efterår. Forhåbentlig får vi lidt Indian-summer, som vi kan nyde her på falderebet.
I haven gløder farverne, det er som om, de insisterer på, at sommeren skal vare lidt længere - gerne for min skyld!
 
Hortensia i krukke ved bagdøren
 
Jomfru i det grønne i skærebedet

 
Skønne stolte kavalerer med deres skønne filigran løv

 
Hønseskovbedet med liljer og indianermynte

Dahliaer

 


 Penny Lane kan lidt endnu
Konvalbusken gør ikke megen væsen af sig i løbet af sæsonen, men når den springer ud,
er den skøn at skue og hvilken duft!
 
Høsten er i hus, alle efterafgrøder er sået i marken, og nu mangler der kun vinterbyg og -hvede, så kan bondemanden også slappe lidt af efter en meget travl periode. Vi glæder os til at kunne nyde hans selskab igen, det har været temmelig sparsomt med det den sidste måneds tid.

15 kommentarer:

 1. Ja der er meget at glæde sig over endnu i haverne og mon ikke vi nok skal få nogle gode dage.
  Sjovt at flere af os bloggere har lidt sjove navne til et bed eller en afdeling i haven. Her har vi jo en afdeling som hedder æslernes have for det var der de havde deres jordfold da vi havde dem.
  God aften til dig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret med hensyn til navne på bedene! Mine har først fået navne, efter jeg er begyndt at blogge - det er jo en måde at tydeliggøre, hvor man er i haven. Jeg har ikke tænkt på, at det er et blogfænomen hos mig, før du skrev :-)

   Slet
 2. Hej Frede Tillykke med høsten, det var dejligt, at den kom i hus. Hvilket lækkert billede af liljen og indiandermynten! Sikke farver. Også skønne Dahlia. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid skønt, når høsten er i hus - der er så mange usikkerhedsmomenter undervejs med vejr og vind, folkene, modenhed og maskinerne - der er så meget, som skal gå op i en højere enhed! Det bedste er, at bondemanden nu langsomt vender tilbage fra høstmode - og igen kan høre og forstå beskeder, som ikke omhandler høst. Så er der håb forude!

   Slet
 3. Dejligt høsten er kommet i hus :)
  Jeg håber også på Indian summer, så er efteråret lidt nemmere at acceptere ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville være skønt med Indian summer - jeg er ikke helt færdig med sol og varme endnu ;-)

   Slet
 4. Dejligt med sådan et fint skærebed og alle georginerne. Konvalbusken er jeg også glad for hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt med skærebedet - og jeg har fået mod på mere til næste år! Nu må vi se, om det bliver næste år - jeg har så mange planer for den kommende sæson, så måske må det vente en sæson mere!

   Slet
 5. Dejlige farverige blomster som du gar trods udsagnet, det var den sommer :-). Der kan du lave mange skønne buketter og det jeg at du vil, så kan din mand også glæde sig til synet, når nu I igen har tid sammen :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, heldigvis er der mange blomster derude, men bondemanden er desværre fortsat ikke inden for hverken række- eller synsvidde, nu skal der pløjes, harves og sås - men om meget snart er den del også overstået, så kan han gå i vinterhi til stor glæde for os alle!

   Slet
 6. O yes, I also do hope on an Indian summer. Your Penny Lane rose is still blooming wonderful and all your dahlias.
  I visit this blog via another blog for the first time and I like it very much. I'm a garden and nature lover from the Netherlands and will be a new follower.
  Have a nice weekend!
  Janneke

  SvarSlet
  Svar
  1. Dear Janneke, Welcome to my blog, nice to have you here! Thanks for your nice words about my blog. Next week seems to bring nice weather again, not quite Indian Summer but less will do, I think. The last few windy days gave us about 70 mm of rain, so we need some sun and warm weather now!

   Slet
 7. Din have ligner nu ikke ligefrem en der er klar til at sige farvel til sommeren, med alle de dejlig blomster du endnu har. Men du har ret, efteråret er her nu.
  God aften til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet