søndag den 23. august 2015

En forsømt have

Det er, som det plejer. Haven bliver forsømt i august - desværre. Ærgerligt, fordi netop nu eksploderer farverne derude. Men høst og skolestart sluger al tiden, og det absolut skønne sommervejr, vi har haft i august, har udtørret min have. Træerne er begyndt at smide tørre blade, så nu de 'pynter' rundt omkring. Stauderne får bare fødder og andet hænger. Normalt vander jeg ikke i haven, men mit hønseskovbed er ved at tørre fuldstændigt ind, så nu er sprinkleren sat på.

Plænen er blevet så lang, så man er bange for at møde løver derude på savannen. Plæneklipperen er strandet midt i et kniv-skift - bondemanden har for travlt til at gøre det færdigt. Så det grønne tæppe er mildest talt ikke pænt.

Jeg kan ikke nyde helheden lige nu - den ser temmelig forsømt ud, men heldigvis er der masser af detaljer at glæde sig over - masser af blomster og farver!


 Dahliaerne har masser af blomster

 
Liljerne fryder både øjet og næsen 
 
I det hvide bed shinner liljerne også
 
Floksene og høstanemonerne i det hvide bed er også skønne
 
Sankt Hans-urten på toppen - det er nu den er allerskønnest for mig

 
I skærebedet er det jomfru i det grønne, som giver farve
 
Åh fryd, der er knop i den ene af mine artiskokker
  
og hortensiaen bliver ved med kæmpe blomsterhoveder

I løbet af et par timer (hvis alt går vel...) regner vi med, at høsten her på gården bliver afsluttet - det bliver godt! Bondemanden er dog ikke færdig med at høste, for vi er i et rigtig godt og effektivt høstfællesskab med 2 andre bønder, og de mangler stadig et betydeligt antal hektar hos den ene. Vi håber, vejret holder længe nok til, at de også kan blive færdige dér.

Midt i denne travlhed tager jeg så på lejrskole hele ugen! Så dagen i dag skal bruges til at forberede alt det, som kan gøre hverdagene lidt nemmere for bondemanden og ungerne herhjemme.

1 kommentar:

  1. Uha - det er hårde tider, godt der er lidt lyspunkter i din have, trods alt.
    August, landbrug og lærergerning med lejrskole lyder til at være en dårlig kombi.
    God lejrskoletur.

    SvarSlet