tirsdag den 21. juni 2016

Endelig højere end bred....

For efterhånden nogen år siden var vores gamle naurhæk rundt om haven blevet alt for stor og bred. Jeg kunne i al fald ikke nå over den og klippe den. Så skar vi den helt ned til sokkeholderne og renoverede en del af haven samtidig. Derved opstod der huller i den gamle hæk, hvor der blev sat små nye hækplanter.
Siden har vi holdt hækken nede, for at få de små nye med op i samme højde og drøjde. Og der er vi nu! Hækken er lukket hele vejen i samme højde og bredde, og nu skal vi opad! Så i år har jeg ikke klippet den så hårdt i toppen - og endelig er min hæk højere end den er bred! 
 
Mandag fik vi regn og blæst, det satte sit præg på den gamle rose og fjerbusken - det blev til 28 dejlige mm. Og nu er det den dejligste solskins morgen!

 

13 kommentarer:

 1. Ja det var dejligt med noget regn, men når man har roser er der stor oprydning bagefter, det gør jeg gerne, for vi trængte voldsom til regn. Det hænger også hos dig, kan jeg se.
  Din hæk er blevet rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja regnen gjorde godt - så tager vi det andet med - det er sådan et fint vejr i aften, frisk og grønt!

   Slet
 2. Skøn skøn hæk! Og hvor er det befriende at få så meget vand:-) her har det regnet i flere dage sådan on and of, og slet ingen sol at se her til morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at I også har fået regn. Vi har en vidunderlig aften - sol og helt stille.

   Slet
 3. Her på vestsjælland har det også regnet en stille regn, siden i aftes kl 20. Nu skinner solen også her.
  Der er så smukt med en tæt nyklippet hæk, hvor er den altså flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for min ældgamle hæk - skønt at den var med på at blive klippet ned og starte forfra - men jeg glæder mig til den bliver lidt højere, vil gerne have lidt lukket af, selvom vi hverken har naboer eller trafik!

   Slet
 4. Drømmer om at få min Naur hæk klippet lidt ned men jeg fik den da klippet i sidste uge.
  Her er det blevet til 20 mm og indtil videre overskyet men det passer mig fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være et stort arbejde at klippe en stor og bred hæk - men den er jo også flot sådan én. Dejligt du også fik regn - det var tiltrængt alle vegne.

   Slet
 5. Uh, der er nu ikke noget som en flot klippet hæk - og din ser fin og sund ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, Henrik, sådan en klippet hæk er flot - og heldigvis er der endnu ikke hverken hvepse- eller bibo i min hæk - og vel næppe så længe den er så lav. Det håber jeg i al fald ikke! Det var et stort problem, da hækken var stor og bred - da var det lidt risci at klippe hæk i sensommeren....

   Slet
 6. Hej Frede.Flot hæk du viser..........godt at den nu ser harmonisk ud.
  Vi har selv måtte klippe vores hæk både godt ned i højden og i siderne pga. af den hårde sne i vinter der fik hækken til at falde udad.
  Både roser og mine smukke pæoner kan bestemt ikke lide hverken regn eller blæst.
  Men min fjerbusk er ok.Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt, når hækken mærkes af sneen - det har vi vist aldrig prøvet. Jeg vist nødt til at klippe fjerbusken nu, for den hænger hen over de andre stauder og ser ikke ud til at ville rette sig op.

   Slet
 7. så flot en hæk - en flot hæk som er tæt og uden huler er flot og skabe et godt helhedsindtryk af haven og gården.
  Ja regnen der kom i går var dejlig, vi fik 27 mener jeg og det har været godt for haven, så pyt med at noget ikke lige tåler det, bare det ikke går i stykker
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet