søndag den 26. juni 2016

I det hvide bed ved terrassen

Det hvide bed blev udvidet og lagt om i efteråret. Det står nu frodigt med alskens stauder - lige nu er det den hvide astilbe, som glæder øjet sammen med trekantsblomster, der har haft godt af en flytning - den ser ud til at trives på sit nye sted.
Min nye rose Lykkefund blev også plantet i det hvide bed lige ved terrassen. Nu har den endelig fået sit klatrestativ i form af en bane riojern. Så nu kan den bare gro, kan den! Blomsterne er fine og mange, så jeg glæder mig til, at den for alvor kommer i gang.Fra terrassesiden skaber rionettet og rosen på sigt lidt hulestemning, samt giver flimreskygge - det ser jeg i den grad frem til, for der kan blive meget varmt her.

12 kommentarer:

 1. Flotte astilber, håber Lykkefund snart gør sin pligt. Hos mig har den været længe om at komme i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, min lykkefund er godt i gang - vi kan næsten se den vokser fra dag til dag. Den har savnet noget at gro op af, for den har bredt sig godt i bunden, og der blomstrer den også nu!

   Slet
 2. Flot Astilbe. Jeg har indtil flere i mit lille hvide bed men der er da vist ingen af dem der er sprunget ud endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja astilben er fin - den skal vist deles lidt til efteråret, så den kan gentage sig i bedet - den lyser flot op nu.

   Slet
 3. Hej Frede.Hvor er dine astilbe smukke.Så dem forleden i Tivoli.Må da vist have dem på min liste...........har dem kun i rosa farver.Er bare vild med hvide blomster.
  Og kan da læse på bloggen at Lykkefund er et hit.Lad os håbe at den vil trives hos dig.
  Dejlig dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også lært lykkefund at kende på bloggene, derfor var det den jeg gik efter, da der skulle vælges en hvid rose til terrassestativet. Jeg har også den rosa astilbe - synes, den er lidt fesen i farven :-) og så har jeg en mørkerød, den er også ret fin. Den hvide skal deles til efteråret, så den kan gentages i bedet.

   Slet
 4. Dejlige astilbe - skal de ikke stå et skygget sted? Min Lykkefund gror helt vildt. Jeg plantede den for ca. fire år siden op af et æbletræ, og nu er den flere m høj.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg har vist også hørt, at astilben kan lide skyggen, min står sådan lidt midt imellem, og den ser da ud til at trives. Mine andre astilber står mere i skygge, og de er ikke helt så fine.

   Slet
 5. Det ser rigtig fint ud.
  Håber dit rionet er meget stabilt, for Lykkefund er godt nok en langsom starter (synes jeg) men så tager den voldsomt fat. ja, du har jo set mine. Den store af dem (den på buen) har endda været klippet helt ned for 2-3 år siden, efter Allan/Bodil).
  Håber du bliver rigtig glad for den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, rionettet er stabilt nok, men regner med jeg skal styre lykkefund med hård hånd, for jeg vil ikke have den i tagrenden, under tagpladerne eller for langt uden for nettet - men den må gerne blive stor og frodig....

   Slet
 6. Et flot hvidt bed du viser og du har også fået en Lykkefund ind i haven. Den skal nok komme flot op af rionettet. Jeg har selv købt den, for at sende den op i et træ, men det kommer på et blogindlæg en eller anden dag. :o)

  SvarSlet
 7. så fint et hvidt bed, og jeg håber også at din lykkefund finder ud af at den skal igang med at komme opad. Mine to har åbenbart højdestræk, for de synes åbenbart at det er sjovere at være ved jorden. Men de skal nok overvinde den stræk og komme opad, ellers.... må der andre til som kan finde ud af det.
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet