mandag den 13. juni 2016

RegndråberI dag har vi endelig fået lidt regn - og det af den gode slags! Stille og roligt har det regnet. Det er blevet til 5 mm, ikke meget men det gør godt! Og det er så fint med regndråberne, som hænger på blomster og blade.
Her er det yndlingsstauden - Lodden løvefod - som er lige ved at springe ud med tusindvis af dråber

Også på lupinens blade hænger de livgivende dråber

Som perler på den hvide digitalis
 
 
og som små vandpytter på hostabladene
 
 
 
 
 

12 kommentarer:

 1. Hej Frede.Heldige dig...........her har vi ikke set en dråbe vand i flere uger.Men dejlige billeder med regndråber.Er også vild med lodden løvefod og hosta.
  Men nyder jo også alle mine dejlige roser,og de kan jo godt lide al den sol vi har fået.Og har jo lige været på besøg hos tante grøns vidunderlige have med masser af skønne blomstre.Du må med næste gang..........viser billeder af allbloggerne der var med God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har været så mange fine indlæg om besøget hos Tante Grøn - det ser bare ud til at have været en skøn tur - og sikke mange fine billeder!

   Slet
 2. Det var lige før, jeg ikke kiggede ind, for jeg vidste, jeg ville blive misundelig. Her regnede det også men det kunne ikke en gang dække bunden af regnmåleren. Nå men måske en anden gang, jeg kan godt forstå, at du glæder dig over det du fik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man må glæde sig over lidt. Det har også regnet lidt i dag, så her er stadig fugtigt!

   Slet
 3. Det var skønt med lidt vand og mange af stauderne er yderst fotogene med vanddråber. Det sidste foto med sort hegn og løvefod er jeg ret vild med. :o)
  PS 13 mm kom der i min have... det gjorde godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor godt med 13 mm, det kan alligevel mærkes! Mon ikke der kommer mere de næste dage, og så begynder vi snart at sukke efter sommervejr igen ;-)

   Slet
 4. Kære Frede.
  Dejligt med vand, uanset hvor meget så giver det lige lidt til alt og det frisker op. Og så når det er den gode og stille regn, der ikke skader, kan man kun være glad.
  Billederne er flotte med de små vanddråber der ligner glasperler.
  Vi fik 11 mm, og det kunne godt tyde på at vi måske for lidt i dag, da det ser noget overskyet ud, men vi må se
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt med 11 mm - vi får vist mere de kommende dage, det ville være skønt om min bondemand kunne få lidt tid til os igen! Han er ved at være kørt træt og trænger til et par dage uden vandingsmaskiner.

   Slet
 5. Dejlige regnbilleder! Vi fik heldigvis også en del regn søndag nat og hele mandagen, og det var virkelig tiltrængt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor skønt med flere dages regn - det trænger rundt omkring. Heldigvis retter haven sig hurtigt efter sådan en periode, hvis bare der er blevet vandet lidt undervejs.

   Slet
 6. Kære Frede. Skønne dejlige billeder. Tak for blomster vitaminer. Jeg har hosta i haven, men ikke nogen lodden løvefod. Det bliver et MUST at få købt og plantet, når der kommer plantemarked til efteråret, den er bare så smuk. Her er kommet masser af regn, stille sommer regn som silende regn. Det er skønt at slippe for at vande, og kunne luge ukrudt lidt hurtigere, og se græsset bliver grønt igen. Så lad os bare få lidt mere regn og sol. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt, at haven nu har fået vand - vi har fået 15 mm mere i løbet af det sidste døgn. Det er endnu ikke nok til, at bondemanden parkerer vandingsmaskinerne, men han har da knap så travlt med at få dem flyttet. Lodden løvefod er bare fantastisk - den passer alle steder og er skøn i buketter. Til gengæld breder den sig voldsomt, men det er nemt at fjerne småplanterne - hvis man altså kan nænne det!

   Slet