mandag den 10. april 2017

Forladt

I dag var planen at nå igennem de sidste 3 bede i haven: bedet ved vejen, skovbedet og bedstemors bed. De 2 første gik det fint med - jeg kom også i gang med det sidste, men tog en pause på et tidspunkt og kom aldrig i gang igen!


Her set inde fra det rengjorte skovbed, her findes der bregner, bergenia, bronzeblad, juleroser, digitalis og anemoner.

Trillebøren står dér på plænen - forladt - redskaberne ligger rundt om. Normalt rydder jeg op, selvom jeg ikke bliver færdig, men sådan blev det ikke i dag. Jeg ved godt, hvorfor jeg ikke kom ud igen. Bedstemors bed er fyldt med græs og ukrudt på den anden side - der er bar jord, hvor der sidste år var dahlia....

Bedstemors bed opstod, da vores ældgamle og meget store elm fik elmesyge. Træet stod her i hjørnet af haven, og grenene nåede ud over kanten af det, som er bedstemors bed i dag.


Så da træet blev fældet, var der pludselig en masse plads. Vi havde små børn dengang, så der skulle plantes noget nemt. Det blev til buskbom, 3 slags spirea og en laurbærkirsebær. Da planterne var små, var det min mor, som ofte gjorde bedet rent - deraf navnet - og så er det bedstefars træ (en rød ahorn, han selv har lavet) bagved.
Nu er det hele groet sammen, så det er meget begrænset, hvad der er af ukrudt. Altså lige bortset fra det bare stykke bagved. Bedet fungerer super som lægiver - også for drivhuset.

Men jeg har lyst til, at der skal ske noget nyt! Da vi fældede en masse træer og buske til højre i billedet for et par år siden, skabte det masser af sol og lys ind i denne del af haven. Jeg gør mig mange tanker om muligheden for at skabe en midterakse i haven fra stuevinduet til bedstefars træ. Noget med bede og en sti i midten - og et fikspunkt i træet. Det bliver ikke i år, men jeg har heller ikke helt regnet ud, hvad jeg vil endnu, så det rumsterer fortsat i mit hoved. Måske bliver det et projekt i fremtiden - måske ikke.


Inde er der forår i vaserne. En blandet buket af påskeliljer, tulipaner og mirabeller. I den lille vase er det svovlgule anemoner.

6 kommentarer:

 1. Godt med nye projekter på bedding og god tid til at tænke over dem. Måske et efterårsprojekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bange for det kræver lidt længere tids opsparing - eller at vinde i lotto! Det sidste bliver ikke nemt, for jeg spiller ikke!

   Slet
 2. Det der med at forlade det hele der hvor man var sidst, det kunne nemt ske ved mig også :o) Det har jo været lidt koldt i dag, så måske ar det varmen indenfor der holdt på dig :o)
  Det lyder som en fantastisk god plan du har, og du skal helt sikkert nok fået ført den ud i livet.
  Rigtig god påskeferie til dig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nja, undskyldningen var noget med en ventet telefonopringning, som blev til en lille, sen middagssøvn på sofaen. Så skulle der hentes afkom i Legoland, og manden bestilte tidlig aftensmad - og til sidst kunne det jo slet ikke betale sig at gå ud....

   Slet
 3. jeg kender godt til det der at pauser trækker ud, vejret her i går fordrede heller ikke havevejr i længere tid. Spændende med nyt projekt, det gør bestemt ikke noget at der overvejes i længere tid, hvad der skal ske. Jeg synes, at din ide med træet som fixpunkt lyder som en super god ide. Du skal nok finde på noget godt :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så mange muligheder - jeg har masser af græs, jeg kan inddrage, så jeg synes, det ligger lige for. Jeg tror, økonomien er den største barriere - det jeg har i tankerne er ikke helt billigt, men jeg må se om, jeg kan være kreativ!

   Slet