søndag den 9. april 2017

Plantning vol. 1

Lillepigen og jeg fik taget hul på plantningen af de mange afblomstrede forårsløg, som jeg har fået foræret (se gårsdagens indlæg).
Vi startede med alle minipåskeliljerne, de er kommet i bedet ved birketræet.


Der var lidt perlehyacinter og vorterod i forvejen. Nu er der mest minipåskeliljer. Senere kommer der tulipaner (Greenland, så vidt jeg husker), og så kommer hostaerne og dækker alle løgblomsterne med deres blade - smart! I samme bed er der forskellige buske, vinca og broget et-eller-andet som bunddække.


Det nye staudebed blev beriget med ca. 75 røde/pink hyacinter. Gad vide, om jeg bliver træt af de nedvisnende  blade her? Her er jo ingen hosta til at dække. Vi må se...


De blå perlehyacinter kom her i pergolabedet - her tror jeg også, de blå hyacinter skal plantes. De hvide perlehyacinter og en hvid narcis kom i det hvide bed.

Der var endnu flere minipåskeliljer, dem plantede vi i 2 grupper langs stien i skoven.

I morgen fortsætter jeg med at plante - der er mange flere løg! Lillepigen holdt ud til, vi var halvvejs, så smuttede hun ind, men hun var en god hjælp så længe, det varede!


Alt det jeg satte til spiring inde sidste weekend, er kommet op. Det meste er flyttet ud i drivhuset igen, og det går forrygende stærkt med at vokse. Ærteblomsterne er blevet nippet, så de kan forgrene sig og blive kraftige, og græsset rundt om drivhuset er begyndt at spire, forhåbentlig kan det snart ses.

6 kommentarer:

 1. Dejligt med hjælp til plantning. Det ser godt ud. Sikke en dejlig dag det har været. Jeg har også været ude hele dagen og er nu godt brugt. Der bliver ømme lår i morgen. Dejligt med god spireprocent. Jeg har ot nok haft problemer med Jane Scott ærtebomsterne, de vil helst ikke spire her. Pudsigt for det er gået forrygende med andre sorter. God søndag aften til dig. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været rigtig skønt i haven i dag. Jeg har kun haft en 3 timer derude, for vi havde gæster indtil midt på eftermiddagen, men jeg tror nok også, det kan mærkes i lårene i morgen, alle de gange man må op og ned, når man planter løg!

   Slet
 2. Det bliver godt og herligt med sådan et vejr at plante i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også - ja, det har været fantastisk vejr. Jeg kan slet ikke forstå, hvis ikke det bare fortsætter - men det ser det vist ikke ud til at gøre, desværre.

   Slet
 3. Så deilig med overflod av løkpanter! Løkplanting ved hostaene er genialt, jeg har satt narcissene i grupper der, og bladene på dem får visne i fred mens hostabladene dekker dem. Her går det sakte framover, det regner altofr mye,så jorden er tung å jobbe med. Ha en fin påskeuke! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt - og så fint kombineret med hosta. Jeg håber, at regnen snart stopper hos dig, så du kan komme i haven for alvor. God påskeuge til dig også!

   Slet