tirsdag den 28. november 2017

Havens grønne skatkammer

Selv om havesæsonen er gået på hæld, og de fleste blomstrende vækster har takket af for i år, er der stadig masser at komme efter derude. Nu er det bare alt det stedsegrønne i alle sine varianter, som er i høj kurs. Adventstiden starter julefestlighederne, og dermed også tiden for dekorationer med skatkammeret af grønne vækster fra haven.


I år er det blevet til en adventsdekoration. Jeg har brugt en murstensform, oasis og en masse forskelligt grønt fra haven: to slags ene - den bløde og den krybende, bergeniablade, buskbum, tuja, broget vedbend, lammeører og hebe. Tilsammen tilfører de en masse forskellig struktur og farve. Jeg har købt echeveria og pudemos - og så fandt jeg lidt gammel vindheks!


Jeg har meget bevidst valgt en masse stedsegrønt til haven, fordi det giver noget at se på vinteren igennem, og så leverer det jo masser af lækkerier til øjet både ude og inde. Desuden er det dejligt med noget roligt, grønt og stabilt i bedene om sommeren som baggrund for alle farverne.

Nogen synes, at de stedsegrønne er så kirkegårdsagtige, og dermed bliver de fravalgt. Jeg synes, at det hele kommer an på, hvordan det bliver serveret - selskabsplanterne gør forskellen. Desuden kan jeg godt lide kirkegårde - de er fulde af levet liv!


På søndag tændes advents'kransen' - det bliver nok til, at jeg tænder alle 4 lys på én gang - det andet er uorden for mine øjne.

10 kommentarer:

 1. Jeg er også glad for stedsegrønne. Og jeg kan faktisk også godt lide kirkegårde :-)
  Din advents"krans" er så fin og naturlig i den lækre murstensform. - Jeg har jo allerede set den på Mit landlivs Facebookside. Det er så hyggeligt at se forskellige adventsdekorationer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er inspirerende at se, hvad der bliver kreeret rundt omkring!

   Slet
 2. Jeg vil bestemt ikke undvære de stedsegrønne i min have, de giver haven karakter og noget smukt at se på om vinteren. Så kan andre tænke på kirkegårde, vi gør det ikke :) Jeg har netop klippet til en krukke i dag, så der kunne komme en lyskæde i, der skal være noget lys, der fanger blikket i den mørke tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mangler stadig lyskæderne... Men det er nu så fint med lys i mørket!

   Slet
 3. Fin dekoration du har lavet. Jeg elsker dit udtryk at kirkegårde er fulde af levet liv for hvor er det sandt. Jeg boede jo nok ikke hvor jeg bor, hvis ikke jeg kunne lide kirkegårde. Jeg glemmer ikke da du var på besøg og vi som den naturligste ting i verden gik op for at se hvor Niels er begravet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så fint at se, hvor Niels hviler - kirkegårde fortæller mange historier - både de tragiske men så sandelig også de finurlige, sjove og positive.

   Slet
 4. Ja, stedsegrønt og træer må der ikke mangle i en have. Jeg har aldrig forstået det med, at det minder om kirkegårde. Der er også lys og blomsterbuketter på kirkegården. Kan de så heller ikke lide det?
  Jeg tænder kun et lys af gangen i adventskransen, selv om det ser skævt ud. Det hører ligesom til traditionen, synes jeg, hvis den bruges til at markere advent og ikke blot er en dekoration. Men den er godt nok fin, den du har lavet. Jeg kan godt lide de mange naturmaterialer og den flotte form.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næ, det har du jo ret i - det er nok, de færreste som kobler blomster og lys negativt til kirkegården. Jeg er heller ikke sikker på, at børnene er med på den med alle lysene på én gang ;-)

   Slet
 5. Jeg synes, de fleste kirkegårde er meget smukke, og jeg er også meget glad for stedsegrønne planter og bær, som giver så meget til vinterhaven. God idé med murstensformen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stedsegrønne planter vil vi ikke undvære i haven - slet ikke på denne årstid.

   Slet